Onsdag 8 Dec
Stockholm

Målfattiga Djurgården fortsätter att förlora

I kväll släppte de in tre baljor mot HV71.
1 av 3
I kväll släppte de in tre baljor mot HV71. Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
Till slut föll Dif dessutom med 2-3.
2 av 3
Till slut föll Dif dessutom med 2-3. Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
Djurgården har otroligt svårt att göra mål.
3 av 3
Djurgården har otroligt svårt att göra mål. Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN

HV71 fixade segern i tredje perioden borta mot Djurgården.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Djurgården har haft stora problem med målskyttet och satsade offensivt på träningarna inför torsdagskvällens måstematch. Det blev två baljor - men Dif föll ändå när HV71 kom på besök.

Det blev en öppen tillställning på Hovet. Hemmalaget hade flera lägen att ta ledningen, men det var ändå gästerna - efter att Josef Boumedienne slarvat rejält i försvaret - som tog ledningen genom Jason Krog.

Mattias Carlsson kvitterade dock för stockholmarna i mellanperioden och Kyle Klubertanz fixade dessutom 2-1 i periodens sista minut. Men trots det var det ändå gästerna som, tack vare Jukka Voutilainen och Johan Lindström, som fick med sig trepoängaren. En seger som dessutom innebär att HV71 nu har fem raka segrar, samtidigt som Djurgården faller alltmer i tabellen.

Nära botten

Djurgården närmar sig därmed botten där Timrå och Modo härjar. Två lag som förlorade sina matcher mot AIK (3-4) respektive Linköping (2-3).

Men omgångens stora utropstecken är kanske Frölundas 5-1-demolering av Brynäs - ett resultat som förde göteborgarna till serieledning efter att Skellefteå förlorat på straffar mot Färjestad (2-3). Samtidigt fortsatte även Växjös framfart i elitserien och nykomlingen vann ännu en gång efter att ha slagit Luleå med 3-2.

Kommentera
Kopiera länk
Dela