Torsdag 9 Dec
Stockholm

Här fixar han Färjestads femte raka seger

Marcus Paulsson var glödhet när hans Färjestad vann för femte gången i rad.
1 av 3
Marcus Paulsson var glödhet när hans Färjestad vann för femte gången i rad. Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Christian Berglund avgjorde mötet.
2 av 3
Christian Berglund avgjorde mötet. Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Färjestad är ett vinnande lag igen.
3 av 3
Färjestad är ett vinnande lag igen. Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

FBK straffvann över serieledaren Skellefteå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SKELLEFTEÅ. Färjestad har gått från att befinna sig i total kris, till att helt plötsligt vara elitseriens formstarkaste lag. På torsdagskvällen gästade de serieledaren Skellefteå och plockade då den femte raka segern.

Men det var först på straffar som den femte segern kunde bärgas. Först kvitterade han två gånger om under ordinarie matchtid - sedan dunkade Marcus Paulsson in sin straff när FBK segrade på bortais. Ett mål som bäddade för Christian Berglunds avgörande straffmål strax därpå.

Fredrik Lindgren och Jimmie Ericsson nätade för SAIK, som bara fick med sig en pinne och tappade därmed serieledningen till Frölunda, som krossade Brynäs med 5-1.

Femte raka för HV71

Men det är inte bara Färjestad som är i form för tillfället. Även HV71 vann för femte gången i rad när Djurgården bortaslogs med 3-2. Samtidigt åkte krislaget Timrå på en tung och sen hemmaförlust mot AIK. Tur för Timrå var väl då att även bottenlaget Modo förlorade när de gästade Linköping.

Men värt att notera är dessutom att Per Hållberg nätade för Växjö när nykomlingen 3-2-vann över Luleå - ett faktum som innebär att Hållberg blev den förste svensken som gjorde mål i Växjö.

Kommentera
Kopiera länk
Dela