Söndag 5 Dec
Stockholm

Så ska AIK klättra över kvalstrecket

1 av 2
Robert Rosén vill sluta ge bort poängen.
2 av 2
Robert Rosén vill sluta ge bort poängen. Foto: FREDRIK PERSSON/SCANPIX

Kan AIK skrälla mot Skellefteå?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SKELLEFTEÅ. Det har varit slarvens säsong för AIK, som ligger på en tionde plats med sina 20 ihopskrapade pinnar. Nu måste 08-gänget sluta ge bort poängen om de vill komma över kvalstrecket.

– Vi har slarvat bort väldigt många poäng. Om vi inte hade gjort det kanske vi hade haft fyra, fem poäng till… och då hade vi legat ännu högre upp, säger den interna skytteligaledaren Robert Rosén till Nyheter24.

Han fortsätter:

–  Vi har öppnat lite sådär. Ibland spelar vi strålande och ibland mindre bra. Vi har haft svårt att knyta ihop säcken och slutföra matcher på ett bra sätt. Vi har lirat lite ojämnt men det är ingenting som är särskilt oroväckande.

Varför kan ni inte knyta ihop säcken?

– Det är en bra fråga. Jag vet faktiskt inte vad det beror på. Men någonstans borde det finnas ett sätt att kunna vända på detta.

"Studspucken kommer att avgöra"

På tisdag gästar AIK serietrean Skellefteå. Men trots att det är toppen mot botten räknar Rosén med en tajt tillställning där tillfälligheterna - till slut - avgör.

– Det kommer säkert att bli jämnt. Det är små situationer, säkert någon studspuck, som kommer att avgöra. Och den får gärna studsa till vår fördel, säger han med ett skratt.

– Vi kommer att förlora fler matcher, men det gäller att inte ge bort poängen. Förlorar vi så ska det vara för att motståndarna har varit för bra, säger han.

"Många matcher kvar att spela"

AIK har legat på en kvalplats länge och kan faktiskt hamna under strecket om de förlorar samtidigt som Modo vinner sin match. Men Rosén är inte orolig.

– Nej, inte i det här skedet. Det är fortfarande väldigt många matcher kvar att spela. Men självklart hade vi velat ligga etta nu, men det är ändå inte oroväckande. Jag tycker att vi har visat att vi kan spela bra. Jag hade förmodligen känt annorlunda om vi bara hade spelat dåligt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela