Onsdag 8 Dec
Stockholm

Förlust senast - så ska Färjestad skapa ny segersvit

Mikael Johansson (mitten) tror på sitt lag.
1 av 2
Mikael Johansson (mitten) tror på sitt lag. Foto: Erik Mårtensson/SCANPIX
Kan Färjestad fortsätta att vinna?
2 av 2
Kan Färjestad fortsätta att vinna?. Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX

Har Färjestad glömt 1-5-förlusten mot HV71?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KARLSTAD. Färjestads säsong har varit delad i två. Den första delen var en katastrofal sådan där mängder av förluster radades upp - och den andra delen, som varit en fantastisk sådan. Dock fick den sig en törn efter förlusten mot HV71 med klara 1-5.

Men förlusten är ingenting som stör de regerande mästarna inför hemmadrabbningen mot Luleå.

– Vi åkte på en rätt så rejäl plump mot HV71, men det är absolut ingenting som drar ned oss igen. Laget känner att vi är inne i en positiv trend och att vi har någonting på gång. Nu gäller det bara att upprepa det som vi gjorde innan förlusten mot HV71, säger Mikael Johansson till Nyheter24.

Hur tror du mötet med Luleå kommer att se ut?

– Det kommer att bli en tuff match. Luleå är ett bra lag som jobbar stenhårt tillsammans. Jag tror att det kommer bli mycket kämpa - och mycket närkamper. Det brukar bli så mot Luleå. Det kommer förmodligen även bli en målsnål match, säger han.

Innan Färjestad hittade rätt och segrade i fem matcher i rad, hade det gått förskräckligt uselt för dem. Laget hade inte tagit en enda trepoängare och låg hopplöst sist.

Nu ligger de över kvalstrecket.

– Vi hade en väldigt tung start på säsongen, men sen så har det bara gått bättre och bättre. Vi har egentligen inte ändrat på mycket, men vi alltid haft en positiv inställning och försökt komma igång, säger Johansson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela