Mika Pyörälä gjorde två mål när Frölunda segrade.
Mika Pyörälä gjorde två mål när Frölunda segrade. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Djurgården började dock bäst.
Djurgården började dock bäst. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Men till slut tappade stockholmarna ledningen och föll.
Men till slut tappade stockholmarna ledningen och föll. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Nu vinner Frölunda på bortais

Frölunda vände och vann borta mot Djurgården.

STOCKHOLM. Frölunda knep säsongens blott tredje bortaseger när Djurgården besegrades med 2-1. Men det blev ingen enkel match för göteborgarna, som behövde 20 straffar på sig för att säkra extrapoängen.

Det blev en jämn och intensiv tillställning på Hovet. Hemmalaget tog ledningen efter några få sekunder i mellanperioden, men Mika Pyörälä kvitterade. Mattias Carlsson såg dock till att DIF lämnade isen med ledningen när han med bara några minuter kvar av perioden slog in 2-1-målet.

Men Pyörälä hade andra planer och tog mötet till förlängning med sitt 2-2-mål. Efter fem mållösa minuter gick drabbningen till straffläggning, där Mikael Johansson - efter 20 straffar - till slut kunde avgöra.

Enda förlängningen

Mötet på Hovet blev dessutom den enda matchen som gick till sudden death. De andra matcherna avgjordes under ordinarie matchtid - och med många mål.