Lördag 16 Okt
Stockholm

Nya regler - då tvingar fansen Polisen att betala sin egen nota

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Den 14 november står Stockholmsklubbarna för notan, för första gången i samband med derbyt - då planerar fansen demonstrationer för att undkomma snutens nota. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Polisnotan:

Carin Götblads beslutet slår till mot sex olika föreningar i de tre största stockholmsklubbarna. AIK fotboll och hockey, Djurgården fotboll och hockey samt Hammarby fotboll och bandy.

Inledningsvis ska stockholmsklubbarna endast stå för 25 procent av den sammanlagda kostnaden, men att den efterhand ska öka ända till 100 procent.

STOCKHOLM. Järnkaminerna kommer att genomföra demonstrationer före och efter första matchen då polisens nya direktiv börjar gälla - Stockholmsderbyt den 14 november. Djurgårdssupportrarna åberopar svensk grundlag och tvingar polisen till insatser som inte kan bekostas av klubbarna i samband med demonstrationen. Järnkaminerna skriver på hemsidan:

"Kapitel 4 gör att den insatsen polisen anser kommer behövas för vår demonstration inte kommer kunna faktureras till någon. Åtminstone inte innan Carin Götblad går till Regeringen för att ompröva svensk grundlag."

Järnkaminernas tillförordnande ordförande Dan Blomberg har tidigare rasat mot beslutet.

- Beslutet känns så konstigt att jag faktiskt inte kan se att det genomförs. Jag tycker nog att det är bland det sjukaste jag har hört. Och det är inte bara som supporter, utan snarare som människa och som medborgare i Sverige, sa Blomberg till Nyheter24 när det begav sig och fortsatte:

- Jag hoppas verkligen att folk uttalar sig och att människor även utanför idrotten engagerar sig - för då tror jag att kritiken och missnöjet kommer att få effekt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela