Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gerber mot Fasth - då kom säsongens andra 0-0-match

- 29/11/2011, 21:56 -
Det hjälpte inte att Fasth höll nollan. Växjö vann på straffar.
1 av 2

Det hjälpte inte att Fasth höll nollan. Växjö vann på straffar.

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Martin Gerber vann matchen i matchen mot AIK:s Viktor Fasth
2 av 2

Martin Gerber vann matchen i matchen mot AIK:s Viktor Fasth

ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Målvakterna höll tätt i bottenmötet.

VÄXJÖ. 0-0 är ett ytterst ovanligt resultat i hockey. Efter 26 spelade elitserieomgångar hade det bara inträffat en gång tidigare, då mellan AIK och Frölunda. Men när Viktor Fasth ställdes mot Växjös Martin Gerber, var det dags igen.

Bortdömt AIK-mål

Växjö inledde piggast men AIK var första lag att hitta nätet. Victor Ahlström överlistade Martin Gerber efter drygt fem minuters spel, men tyvärr för Gnagets vidkommande gjorde han det på ett otillåtet sätt och domaren dömde bort målet.

– Jag tycker själv att jag är på pucken med klubban efter att den har träffat skridskon, säger en besviken Ahlström till Canal Plus.

Det bortdömda målet tände Växjö som kom fullproppat med energi till mellanperioden. Endast Viktor Fasth höll kvar AIK i matchen och Växjö-dominansen blev till slut för mycket för Roger Melin, som tog timeout.

Fick aldrig hål på målvakterna

Men inte ens en timeout signerad Roger Melin hjälpte - målvakterna var för bra och matchen gick till ett straffavgörande.

Inte helt ologiskt krävdes hela 14 straffar innan drabbningen fick ett vinnande lag. Och till slut var det AIK:s Viktor Fasth som fick se sig besegrad av Dennis Rasmussen som sprättade in det avgörande målet.

– Skönt att få vinna igen även om det var på straffar, säger Växjös tränare Janne Karlsson till Canal Plus efter matchen.