Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Målsnåla Luleå ska sänka SAIK: "Möte med extra krydda"

- 01/12/2011, 09:06 -
Luleå har tre raka förluster i Skellefteå Kraft Arena.
1 av 3

Luleå har tre raka förluster i Skellefteå Kraft Arena.

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Niklas Olausson (t.v) hoppas att laget får igång målproduktionen.
2 av 3

Niklas Olausson (t.v) hoppas att laget får igång målproduktionen.

STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

Norrlandsderbyt - en match som väcker känslor.
3 av 3

Norrlandsderbyt - en match som väcker känslor.

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Norrlandsdeby mot Skellefteå - då står mer än tre poäng på spel för Luleå: "Vill vinna för fansens skull".

LULEÅ. När Skellefteå och Luleå gör upp i elitseriens 26:e omgång är det mer än bara tre poäng som står på spel. Prestige är ledordet när topplagen gör upp i "Slaget om Norrland" - ett möte där avskyn för motståndarlaget är en minst lika viktig ingrediens som klubba och puck.

– Självklart är det lite extra krydda och det är speciellt att möta dem, säger Luleås Niklas Olausson till Nyheter24.

Hans lag har förlorat de senaste tre bortamatcherna mot Skellefteå och nu är man ute efter revansch.

– Man vill naturligtvis vinna för fansens skull, men även för seriens. Alla poäng är viktiga och det är inte många poäng uppåt eller nedåt. Vi måste fortsätta spela som vi har gjort och förhoppningsvis även sätta lite fler mål.

Målfattigt när Luleå spelar

På de senaste fem matcherna har Norrbotten-laget bara mäktat med tio mål framåt, vilket ger ett blygsamt snitt på två gjorda mål per match. Och med en total målskörd på 52 mål är man, tillsammans med Linköping, seriens målfattigaste lag.

– Om man kollar tillbaka, senast skapade vi jättemånga chanser men vi gjorde bara ett mål. Samtidigt så vet vi att Skellefteå är ett väldigt bra lag defensivt och det är inte illa om vi gör mål. Vi måste helt enkelt störa dem så mycket som möjligt, säger Olausson.

"Det kommer bli svårt"

Det må vara grus i maskineriet när det gäller målskyttet, men defensiven har fungerat till punkt och pricka. Föga förvånande är Luleå inte bara sämst på att göra mål - de släpper även in minst av alla lag. Allt talar alltså för en jämn tillställning i Skellefteå Kraft Arena.

– Det brukar bli bra och jämna matcher mot dem, hårda matcher. Förhoppningsvis kan vi ändå dra det längsta strået, men vi vet ju att det kommer bli svårt mot Skellefteå, säger Olausson.

Matchen börjar klockan 19.00 och kan avnjutas i Canal Plus Sport 1.