Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Omgångens galnaste match när Dif vann

- 03/12/2011, 18:36 -
Djurgården nätade fem gånger om.

Djurgården nätade fem gånger om.

MIKAEL FRITZON/SCANPIX

Andreas Holmqvist blev Djurgårdens store matchhjälte borta mot Luleå.

LULEÅ. Det blev en ordentligt målfest när Luleå tog emot Djurgården. Nio mål fick fansen på Coop Arena se - men till slut blev det ändå bortalaget som kammade hem segern.

Det började dock bäst för Luleå, som gick upp till en 2-0-ledningen efter att Chris Abbott och Kim Karlsson nätat en gång vardera i den första perioden. Men Djurgården kom tillbaka i mellanperioden och Kristofer Ottosson, John Norman och Jonas Almtorp vände till 3-2.

Det svängde dock snabbt i matchen och Sami Sandell kvitterade efter 9.07 i den tredje perioden, innan Mika Zibanejad fixade 4-3 strax därpå. Målexplosionen tog dock inte slut där och med bara minuterna kvar satte Mattias Persson 4-4 - ett mål som tog mötet till sudden death.

Dif, som är i desperat poängbehov, knep till slut ändå extrapoängen efter att Andreas Holmqvist avgjort snabbt. Två poäng som innebär att Djurgården nu ligger på en åttondeplats - precis lika många som ärkerivalen AIK.