Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sparkmålet sänkte Brynäs: "Det här är en stöld"

- 05/12/2011, 21:27 -
Brynäs kan trösta sig med att Jakob Silfverbergs fina form håller i sig.
1 av 3

Brynäs kan trösta sig med att Jakob Silfverbergs fina form håller i sig.

Fredrik Sandberg/SCANPIX

Bortalaget petade in kvitteringen med 30 sekunder kvar av ordinarie tid - avgjorde tidigt i sudden.
2 av 3

Bortalaget petade in kvitteringen med 30 sekunder kvar av ordinarie tid - avgjorde tidigt i sudden.

Claudio Bresciani/SCANPIX

Brynäs tränare Tommy Jonsson rasar mot domaren efter att Luleås sparkmål godkändes.
3 av 3

Brynäs tränare Tommy Jonsson rasar mot domaren efter att Luleås sparkmål godkändes.

Pontus Ferneman/BILDBYRÅN

Brynäs var på väg att återta serieledningen från HV71, men tappade allt i matchens sista sekunder.

GÄVLE. Brynäs hade ledningen ända in i slutsekunderna i en tillknäppt match mot försvarsstarka Luleå. En vinst hade inneburit att Gävlelaget seglat upp i serieledning igen. Då sänktes de - av ett sparkmål.

– Det är under all kritik, oerhört låg nivå. Det här är en stöld, en bedrövlig insats av domarna, säger en vansinnig Tommy Jonsson efter matchen.

Glödhete Silfverberg öppnade målskyttet

Efter en avslagen första period var det hemmalaget Brynäs som visade varför man är seriens bästa lag i power play. 15,40 in i mellanperioden avlossade Ryan Gunderson en kanon som Jakob Silfverberg kunde styra in. Landslagsspelaren är i en makalös form lagom till stundande Channel One Cup i Moskva, som drar igång i mitten av december. Målet var Silfverbergs fjärde på sex matcher.

– Skönt att få in pucken till slut. Gunderson skjuter perfekt på mitt blad, han är oerhört duktig från blå, säger målskytten.

Avgjorde med ett sparkmål

Men just när hemmalaget var på väg mot en trepoängare och målvakten Niklas Svedberg mot säsongens första nolla, hände det som inte fick hända: Jonathan Granström visades ut alldeles i slutskedet av matchen och Luleå fick chansen i spel sex mot fyra när David Rautio lämnade sin kasse. Det utnyttjade Simon Hjalmarsson vars backhand tog matchen till förlängning.

Det var där som rabaldret uppstod. Redan efter 30 sekunder låg gummit i Brynäs-kassen återigen, det efter att Mattias Persson tagit skridskon till hjälp när han skyfflade in pucken i mål. Efter en kort videogranskning godkände domaren målet, något som drev Brynäscoachen Tommy Jonsson till vansinne.

– Det här är en stöld, en bedrövlig insats av domarna. Jag tycker att det är en sparkrörelse, säger tränaren.