Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Från krislag - till topplag

- 05/12/2011, 21:50 -
Johan Lindströms ledningsmål räckte inte för serieledarna.
1 av 2

Johan Lindströms ledningsmål räckte inte för serieledarna.

Mikael Fritzon/SCANPIX

Färjestad bara öser på - närmar sig toppen av tabellen.
2 av 2

Färjestad bara öser på - närmar sig toppen av tabellen.

Mikael Fritzon/SCANPIX

Färjestad lämnar streckstriderna efter en imponerande bortavinst mot serieledande HV71.

KARLSTAD. Färjestads säsongsinledning var ett fiasko modell större. Nio poäng på elva matcher blev den nye tränaren Niklas Czarneckis inledande facit. Det ropades på hans avgång, men istället för att vika sig stod han upp rakryggad och vände trenden. Nu är Färjestad helt plötsligt ett topplag.

Fick en tuff start

Men de brukar inte ha det lätt när HV71 står för motståndet. Inför måndagens drabbning hade Färjestad förlorat fyra av de fem senaste mötena, och det med stora siffror. Och det började inte bra den här kvällen heller: tidigt i den första perioden satte Johan Lindström ledningsmålet för HV71, fint framspelad av Mikko Louma.

Men Färjestad svarade snabbt och efter mål av Marcus Paulsson och Hannes Hyvönen hade man vänt matchen inför den sista perioden.

Nihlstorp stod emot - blev matchhjälte

Väl där rådde total HV-dominans. Endast FBK-keepern Cristopher Nihlstorp stod i vägen för hemmalaget, som under matchen sköt 36 skott på mål. Men när utdelningen uteblev för "HV-blå", kunde istället Färjestad avgöra matchen i tom kasse genom Maruis Holtet. Han kan dock inte titulera sig matchhjälte, den utmärkelsen knep 27-årige Nihlstorp.

– Jag har utvecklat mitt fotarbete och mentalt har jag blivit starkare, säger matchvinnaren till Canal Plus.

Värre då för HV71 som missade chansen att befästa sin serieledning.

– Vi skapar tillräckligt med chanser för att ta poäng, men ibland blir det så här, konstaterar tränaren Ulf Dahlén