Johan Lindströms ledningsmål räckte inte för serieledarna.
1 av 2
Johan Lindströms ledningsmål räckte inte för serieledarna. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
Färjestad bara öser på - närmar sig toppen av tabellen.
2 av 2
Färjestad bara öser på - närmar sig toppen av tabellen. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

Från krislag - till topplag

Färjestad lämnar streckstriderna efter en imponerande bortavinst mot serieledande HV71.


Matchstatistik

Skott på mål: 36-18

Räddningsprocent: 88-97

Utvisningsminuter: 6-8

Tekningar: 37-24

KARLSTAD. Färjestads säsongsinledning var ett fiasko modell större. Nio poäng på elva matcher blev den nye tränaren Niklas Czarneckis inledande facit. Det ropades på hans avgång, men istället för att vika sig stod han upp rakryggad och vände trenden. Nu är Färjestad helt plötsligt ett topplag.

Fick en tuff start

Men de brukar inte ha det lätt när HV71 står för motståndet. Inför måndagens drabbning hade Färjestad förlorat fyra av de fem senaste mötena, och det med stora siffror. Och det började inte bra den här kvällen heller: tidigt i den första perioden satte Johan Lindström ledningsmålet för HV71, fint framspelad av Mikko Louma.

Men Färjestad svarade snabbt och efter mål av Marcus Paulsson och Hannes Hyvönen hade man vänt matchen inför den sista perioden.

Nihlstorp stod emot - blev matchhjälte

Väl där rådde total HV-dominans. Endast FBK-keepern Cristopher Nihlstorp stod i vägen för hemmalaget, som under matchen sköt 36 skott på mål. Men när utdelningen uteblev för "HV-blå", kunde istället Färjestad avgöra matchen i tom kasse genom Maruis Holtet. Han kan dock inte titulera sig matchhjälte, den utmärkelsen knep 27-årige Nihlstorp.

– Jag har utvecklat mitt fotarbete och mentalt har jag blivit starkare, säger matchvinnaren till Canal Plus.

Värre då för HV71 som missade chansen att befästa sin serieledning.

– Vi skapar tillräckligt med chanser för att ta poäng, men ibland blir det så här, konstaterar tränaren Ulf Dahlén

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

2 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.