Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Krisen total efter ny LHC-förlust

- 06/12/2011, 21:17 -
Linköping åkte på en ny, tung förlust när Frölunda kom på besök.
1 av 2

Linköping åkte på en ny, tung förlust när Frölunda kom på besök.

STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

Christian Bäckman klappas om efter öppningsmålet.
2 av 2

Christian Bäckman klappas om efter öppningsmålet.

STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

Linköpings mörker bara förtsätter - nu ligger laget på nedflyttningsplats.

LINKÖPING. Frölunda och Linköping är två lag som alltid siktar högt. Men när lagen drabbade samman i Cloetta Center var det krisstämpel över mötet: båda två hade usel form och stod på fyra raka förluster inför tisdagens match.

Och det märktes verkligen att formen inte var på topp. Den första perioden präglades av försiktigt spel och slutade mycket riktigt mållös

– Jag tycker vi håller bra fart men vi har för lite chanser, sa Linköpings Martin Frigren i den första periodpausen.

Frölunda drog ifrån

Men hemmalaget hade svårt att skapa lägen även i den andra perioden och istället var det Frölunda som öppnade målskyttet. I spel fem mot fyra dundrade Christian Bäckman in 0-1 från nära avstånd. Och än värre blev det för Linköping när Fredrik Sjöström tryckte in 0-2 efter 16,48.

Trots att Linköping ryckte upp sig rejält i matchens siska akt kunde Frölundas keeper Magnus Hellberg hålla tätt och Anton Axelsson fastställde slutresultatet till 0-3 efter mål i tom kasse.

Näst sist i tabellen

Det här var Linköpings 15:e förlust för säsongen och det kommer att svida extra mycket, för i och med att Modo vann sin match mot Timrå petar man nu ner Linköping till elfteplatsen.

– Vi jobbar och försöker. Power play - inga mål, och boxplay - ett insläppt. Vi kan inte göra mer än att försöka, säger en besviken Hans Särkijärvi efter slutsignalen.