Linköping åkte på en ny, tung förlust när Frölunda kom på besök.
Linköping åkte på en ny, tung förlust när Frölunda kom på besök. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
Christian Bäckman klappas om efter öppningsmålet.
Christian Bäckman klappas om efter öppningsmålet. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

Krisen total efter ny LHC-förlust

Linköpings mörker bara förtsätter - nu ligger laget på nedflyttningsplats.

Matchstatistik

Skott på mål: 28-21

Räddningsprocent: 90-100

Utvisningsminuter: 6-20

Tekningar: 31-17

LINKÖPING. Frölunda och Linköping är två lag som alltid siktar högt. Men när lagen drabbade samman i Cloetta Center var det krisstämpel över mötet: båda två hade usel form och stod på fyra raka förluster inför tisdagens match.

Och det märktes verkligen att formen inte var på topp. Den första perioden präglades av försiktigt spel och slutade mycket riktigt mållös

– Jag tycker vi håller bra fart men vi har för lite chanser, sa Linköpings Martin Frigren i den första periodpausen.

Frölunda drog ifrån

Men hemmalaget hade svårt att skapa lägen även i den andra perioden och istället var det Frölunda som öppnade målskyttet. I spel fem mot fyra dundrade Christian Bäckman in 0-1 från nära avstånd. Och än värre blev det för Linköping när Fredrik Sjöström tryckte in 0-2 efter 16,48.

Trots att Linköping ryckte upp sig rejält i matchens siska akt kunde Frölundas keeper Magnus Hellberg hålla tätt och Anton Axelsson fastställde slutresultatet till 0-3 efter mål i tom kasse.

Näst sist i tabellen

Det här var Linköpings 15:e förlust för säsongen och det kommer att svida extra mycket, för i och med att Modo vann sin match mot Timrå petar man nu ner Linköping till elfteplatsen.

– Vi jobbar och försöker. Power play - inga mål, och boxplay - ett insläppt. Vi kan inte göra mer än att försöka, säger en besviken Hans Särkijärvi efter slutsignalen.

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.