Modo tog tre livsviktiga poäng i bottenmötet med Timrå. - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX

Utvisningsminuter: 8-14

Tekningar: 34-30

TIMRÅ. Derbyt mellan Timrå och Modo var en uppgörelse mellan tabelljumbon mot nästjumbon. Vad som skiljde denna match från ett vanligt bottenmöte? båda lagen var i hysterisk form.

Axelsson öppnade målskyttet

Timrå hade fyra raka vinster i bagaget, men när Modo gästade kom verkligheten ikapp tabelljumbon, som hamnade i underläge direkt. Dick Axelsson gav bortalaget ledningen halvvägs in i den första perioden efter ett perfekt förvaltat friläge. Timrå lät sig dock inte domineras och i kraft av ett flertal power play jämnade man ut spelet, men målen uteblev.

– Det är väl i power play vi skapar chanserna. Vi måste upp betydligt i skridskoåkningen med andra ord, sa tränaren Per-Erik Johansson inför mittenperioden.

Men det var Modo som tog tag i taktpinnen i mellanperioden och fullt rättvist kom även 0-2. Janos Hari serverade Rob Schremp som enkelt prickade in sitt tionde mål för säsongen. Och med bara minuten kvar till pausvila dödade Per-Åge Skröder matchen totalt med sitt 0-3-mål.

"Vi blir avklädda"

Timrå kunde visserligen reducera till 1-3 efter ett riktigt kanonskott från Oscar Hedman. Men det hjälpte föga, istället avgjorde Per-Åge Skröder matchen med sitt andra mål för kvällen.

– Nej, vi blir avklädda överallt. Vi visste att Modo skulle gå ut med bra intensitet men vi orkar inte med alls. De klädde av oss fullständigt och var bättre på alla punkter, säger en besviken Per-Erik Johansson efter lagets första förlust på fem matcher.