Veteranerna måste kliva fram: "Vi har väldigt många spelare som har varit med länge - det måste vi dra nytta av".
1 av 3
Veteranerna måste kliva fram: "Vi har väldigt många spelare som har varit med länge - det måste vi dra nytta av". - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Fiasko - då ska veteranerna lyfta Linköping

Modo mot Linköping - en av säsongens riktiga "måstematcher": "Vi trodde aldrig att vi skulle ligga på en kvalplats".


Streckstriden - tajtare än någonsin:

7. Djurgården 28 - 74-77 - 41

8. AIK       28 - 73-73 - 38

--- 

9. Modo      28 - 75-81 - 37

10. Växjö     28 - 67-79 - 37

---

11. Linköping 28 - 54-71 - 37

12. Timrå     28 - 69-87 - 30

ÖRNSKÖLDSVIK. Fem förluster i rad och ett stort ras i tabellen. Då ska Linköpings veteraner dra det tunga lasset och föra det formsvaga laget tillbaka till det vinnande spåret.

– Vi har väldigt många spelare som har varit med länge. Det är inte första gången det går dåligt för dem och förhoppningsvis kan vi dra nytta av de äldre spelarna, säger den 29-årige högerforwarden Pär Arlbrandt till Nyheter24.

Det har verkligen inte gått som LHC hade hoppats på sistone. En poäng på de fem senaste matcherna talar sitt tydliga språk och de måste börja vinna om de inte ska falla ännu mer.

– Vi är väldigt missnöjda med hur det har gått. Vi ligger på en kvalplats… det hade vi inte trott att vi skulle göra, säger Arlbrand.

Hur tänker man när det går så dåligt?

– Det är självklart alltid tråkigt att förlora, speciellt när man gör det i så många matcher i rad. Man börjar lätt grubbla över saker, men det är inte så mycket man kan göra. Det kommer många nya matcher och det gäller bara att ta poäng där.

"Jag har en bra känsla"

På torsdag gästar Linköping Modo - ett lag som har gått från botten till att helt plötsligt bara vara en pinne bakom säker mark.

– Vi jobbar på varje dag, vi pratar och analyserar och tränar på både defensiven och offensiven. Vi slipar på detaljer och nu måste vi bara hålla huvudet högt, säger Arlbrandt och fortsätter:

– Jag hoppas innerligt att vi vinner mot Modo. Det är en väldigt viktig match… och jag har en bra känsla.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

1 timme sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.