Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fiasko - då ska veteranerna lyfta Linköping

- 08/12/2011, 08:03 -
Veteranerna måste kliva fram: "Vi har väldigt många spelare som har varit med länge - det måste vi dra nytta av".
1 av 3

Veteranerna måste kliva fram: "Vi har väldigt många spelare som har varit med länge - det måste vi dra nytta av".

STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Modo mot Linköping - en av säsongens riktiga "måstematcher": "Vi trodde aldrig att vi skulle ligga på en kvalplats".

ÖRNSKÖLDSVIK. Fem förluster i rad och ett stort ras i tabellen. Då ska Linköpings veteraner dra det tunga lasset och föra det formsvaga laget tillbaka till det vinnande spåret.

– Vi har väldigt många spelare som har varit med länge. Det är inte första gången det går dåligt för dem och förhoppningsvis kan vi dra nytta av de äldre spelarna, säger den 29-årige högerforwarden Pär Arlbrandt till Nyheter24.

Det har verkligen inte gått som LHC hade hoppats på sistone. En poäng på de fem senaste matcherna talar sitt tydliga språk och de måste börja vinna om de inte ska falla ännu mer.

– Vi är väldigt missnöjda med hur det har gått. Vi ligger på en kvalplats… det hade vi inte trott att vi skulle göra, säger Arlbrand.

Hur tänker man när det går så dåligt?

– Det är självklart alltid tråkigt att förlora, speciellt när man gör det i så många matcher i rad. Man börjar lätt grubbla över saker, men det är inte så mycket man kan göra. Det kommer många nya matcher och det gäller bara att ta poäng där.

"Jag har en bra känsla"

På torsdag gästar Linköping Modo - ett lag som har gått från botten till att helt plötsligt bara vara en pinne bakom säker mark.

– Vi jobbar på varje dag, vi pratar och analyserar och tränar på både defensiven och offensiven. Vi slipar på detaljer och nu måste vi bara hålla huvudet högt, säger Arlbrandt och fortsätter:

– Jag hoppas innerligt att vi vinner mot Modo. Det är en väldigt viktig match… och jag har en bra känsla.