Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Upp till bevis - för seriens bästa försvar

- 08/12/2011, 08:45 -
1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Frölunda har släppt in minst mål i serien. I kväll väntar laget som har gjort flest: "Ger man dem minsta lilla så straffas man".

GÖTEBORG. Efter en fantastisk start på säsongen gick Frölunda i en formsvacka, då satsade klubben defensivt - ett drag som gick...

– Hem, tycker jag. Innan dess hade vi haft några matcher där det hade stämt mindre bra för oss. Men överlag har det fungerat väldigt bra, mycket bättre än förra säsongen. Vi har bra målvaktsspel, bra försvarsspel… det har naturligtvis gjort att vi har vunnit fler matcher, säger Christian Bäckman till Nyheter24.

Nu har göteborgarna släppt in minst mål i serien - 56 stycken. Ett imponerande facit som leder till segrar trots att Frölunda inte öser in mål framåt.

– Vi försöker säga till varandra att vi inte kan slappna av och att vi måste vara noggranna och hålla arbetskapaciteten uppe hela tiden. Annars kommer vi inte att vinna.

I kväll möter serien med den bästa offensiven: HV71 som har öst in över 90 mål, mest i serien -  blir ett ordentligt test för det ramstarka försvaret.

– De har många duktiga spelare som är väldigt kreativa och då blir det ännu viktigare att vi håller ihop spelet och är extra noggranna. Ger man dem det minsta lilla så kan det straffa sig. Så det är en av nycklarna i matchen.

– Jag förväntar mig en ganska rolig match. Det är lite som ett derby när vi möter dem.