Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Utspelat Luleå höll undan och vann

- 11/12/2011, 18:20 -
Johan Gustafsson stoppade 24 puckar och såg till att Luleå fick med sig tre poäng.
1 av 2

Johan Gustafsson stoppade 24 puckar och såg till att Luleå fick med sig tre poäng.

ADAM IHSE / SCANPIX

Här jublar laget efter Sami Sandells öppningsmål.
2 av 2

Här jublar laget efter Sami Sandells öppningsmål.

ADAM IHSE / SCANPIX

Försvarsstarka Luleå fortsätter att imponera. Mot Frölunda kom lagets 16:e seger.

GÖTEBORG. Frölunda och Luleå är de elitserielag som släpper in allra minst mål. Luleå var snäppet tätare med 62 insläppta inför söndagens möte mot Frölunda. De må vara bra på att freda sin kasse, men power play är knappast en av lagets styrkor. Som åttonde bästa PP-lag lär man inte direkt ha skrämt "Kenta" Johanssons mannar. Typiskt då att 0-1 kom just i power play.

Sandell öppnade målskyttet

17 minuter in i den första perioden satte Fredrik Eriksson stopp för Luleås Simon Hjalmarsson med en oschysst bentackling som tvingade 22-åringen av isen. Luleå tog tillvara på chansen och Sami Sandell kunde mycket elegant styra in ledningsmålet, fint framspelad av Niklas Olausson.

Men det sena ledningsmålet tände Frölunda, som kom ut fullproppade med energi till mellanakten. Luleåtränaren Jonas Rönnqvist anade det värsta och agerade genom att vinka för timeout. Det visade sig vara ett genidrag - bara minuten senare satte Simon Hjalmarsson 0-2 genom ett perfekt förvaltat friläge.

Släkten är värst

Och det stod inte på förrän det small igen. Toni Koivisto har spelat 87 matcher med Frölunda - på söndagen såg han till att sno poäng från sina gamla lagkamrater. 10,20 in i den andra perioden spelade han fram Ville Viitaluoma, som drygade ut ledningen till 0-3. Men trots det var Luleåtränaren inte helt nöjd.

– Vi kan höja oss lite grann, för det kommer de att göra, sa Rönnqvist inför den avslutande perioden.

Nära total kollaps

Det hade han helt rätt i. Med åtta minuter kvar att spela kunde Mikael Johansson raka in en reducering, och 61 sekunder senare styrde Mathis Olimb in 2-3-målet. Men trots att Frölunda vann skotten med 14-3 i den sista perioden kunde Luleå-keepern Johan Gustafsson - med lite tur och mycket skicklighet - se till att Luleå fick med sig segern.

– Vi hade en bra effektivitet i två perioder men vi är riktigt dåliga i den tredje. Vi hade tur som lyckades vinna till slut, säger Jonas Rönnqvist till Canal Plus.