Och Skellefteå fortsätter att vinna. Mycket tack vare målvakten Andreas Hadelöv.
1 av 2
Och Skellefteå fortsätter att vinna. Mycket tack vare målvakten Andreas Hadelöv. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Jimmie Ericsson fortsätter att ösa in poäng.
2 av 2
Jimmie Ericsson fortsätter att ösa in poäng. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Skellefteå försvarade serieledningen: "En riktig krigarmatch"

Skellefteå tog sin 18:e vinst för säsongen när Modo besegrades. Men den här gången satt det hårt inne.


Matchstatistik

Skott på mål: 36-31

Räddningsprocent: 87-92

Utvisningsminuter: 6-8

Tekningar: 24-35

ÖRNSKÖLDSVIK. Skellefteå har blandat och gett under de senaste omgångarna. Efter en 7-3-vinst mot Växjö blev laget nollat av Timrå, bara för att i nästa match slå Djurgården med förnedringssiffrorna 8-1. Det var nog många som ställde sig frågande till hur formen stod till hos SAIK. De som var oroliga kan andas ut, Skellefteå visade att formen är fortsatt god genom att bortaslå Modo med 3-4.

Ericsson öser in poäng

Formen är god även hos SAIK-forwarden Jimmie Ericsson. Inför matchen mot Modo hade 30-åringen gjort sex poäng på fem matcher. Efter 14,57 slog han till igen - och det med ett riktigt drömmål.

– Skönt att få göra ett sådant mål, säger Ericsson till Canal Plus.

Johan Forsberg dubblade ledningen till 0-2, bara 54 sekunder in i mellanperioden. Men Modo svarade snabbt och Mattias Ritola såg till att ge liv i matchen med ett vackert backhandskott som letade sig in bakom Andreas Hadelöv. Och när Modo fick chansen i spel fem mot tre höll sig Nicklas Danielsson påpassligt framme för att slå in kvitteringen.

Power play - då tappade Modo

Modo hade hämtat in underläget och hade dessutom fortfarande chansen i power play. Då tystades Fjällräven Center av fransmannen Pierre-Edouard Bellemare, som stänkte in 2-3-målet med bara 1,16 kvar att spela av mittenperioden.

Och om inte det var dödsstöten för Modo så var definitivt Christian Söderströms 2-4-mål 30 sekunder in i slutperioden det. En märklig sargstuds friställde Skellefteåforwarden som enkelt kunde raka in sitt sjätte mål för säsongen.

Tappert kämpande Modo

Men Modo gav aldrig upp och med knappa fem minuter kvar att spela kom reduceringen. Dick Axelsson lurade Andreas Hadelöv med en snygg dragning och såg till att hoppet tändes. Skellefteå kunde dock hålla undan och vinna matchen med 3-4.

– Det här är en riktig krigarmatch som vi lyckas vinna till slut. Det är skönt så här innan landslagsuppehållet, säger Jimmie Ericsson direkt efter slutsignalen.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.