Skellefteå försvarade serieledningen: "En riktig krigarmatch"

- 11/12/2011, 21:01 -
Och Skellefteå fortsätter att vinna. Mycket tack vare målvakten Andreas Hadelöv.
1 av 2

Och Skellefteå fortsätter att vinna. Mycket tack vare målvakten Andreas Hadelöv.

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Jimmie Ericsson fortsätter att ösa in poäng.
2 av 2

Jimmie Ericsson fortsätter att ösa in poäng.

ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Skellefteå tog sin 18:e vinst för säsongen när Modo besegrades. Men den här gången satt det hårt inne.

ÖRNSKÖLDSVIK. Skellefteå har blandat och gett under de senaste omgångarna. Efter en 7-3-vinst mot Växjö blev laget nollat av Timrå, bara för att i nästa match slå Djurgården med förnedringssiffrorna 8-1. Det var nog många som ställde sig frågande till hur formen stod till hos SAIK. De som var oroliga kan andas ut, Skellefteå visade att formen är fortsatt god genom att bortaslå Modo med 3-4.

Ericsson öser in poäng

Formen är god även hos SAIK-forwarden Jimmie Ericsson. Inför matchen mot Modo hade 30-åringen gjort sex poäng på fem matcher. Efter 14,57 slog han till igen - och det med ett riktigt drömmål.

– Skönt att få göra ett sådant mål, säger Ericsson till Canal Plus.

Johan Forsberg dubblade ledningen till 0-2, bara 54 sekunder in i mellanperioden. Men Modo svarade snabbt och Mattias Ritola såg till att ge liv i matchen med ett vackert backhandskott som letade sig in bakom Andreas Hadelöv. Och när Modo fick chansen i spel fem mot tre höll sig Nicklas Danielsson påpassligt framme för att slå in kvitteringen.

Power play - då tappade Modo

Modo hade hämtat in underläget och hade dessutom fortfarande chansen i power play. Då tystades Fjällräven Center av fransmannen Pierre-Edouard Bellemare, som stänkte in 2-3-målet med bara 1,16 kvar att spela av mittenperioden.

Och om inte det var dödsstöten för Modo så var definitivt Christian Söderströms 2-4-mål 30 sekunder in i slutperioden det. En märklig sargstuds friställde Skellefteåforwarden som enkelt kunde raka in sitt sjätte mål för säsongen.

Tappert kämpande Modo

Men Modo gav aldrig upp och med knappa fem minuter kvar att spela kom reduceringen. Dick Axelsson lurade Andreas Hadelöv med en snygg dragning och såg till att hoppet tändes. Skellefteå kunde dock hålla undan och vinna matchen med 3-4.

– Det här är en riktig krigarmatch som vi lyckas vinna till slut. Det är skönt så här innan landslagsuppehållet, säger Jimmie Ericsson direkt efter slutsignalen.