Tisdag 15 Jun
Stockholm

Succéamerikanen stannar i Brynäs - hoppas på fler mål

Backen Ryan Gunderson - ett tungt offensiv vapen.
Backen Ryan Gunderson - ett tungt offensiv vapen. Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN

Försvararen har förlängt kontraktet med två år. Nu vill han sänka Linköping på bortais.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Toppstriden

1. Skellefteå AIK, 57 poäng

2. HV71, 53 poäng

3. Brynäs, 53 poäng

4. Luleå, 52 poäng

5. Färjestad, 59 poäng

LINKÖPING. Brynäs Ryan Gunderson har noterats för flest poäng av alla backar den här säsongen. Som belöning har han nu skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Gävle-gänget.

- Allt är bra med mig och det känns som om att det mesta har flytit på än så länge. För mig har det klaffat med både lagkamraterna och organisationen kring klubben och jag ser verkligen fram emot att få vara med de här två åren, säger den stekhete amerikanen till Nyheter24.

Den 26-årige försvararen värvades från Örebro inför den här säsongen. Succén har knappast låtit sig vänta och efter 31 matcher har han noterats för 20 (6 + 14) poäng.

Varför har det gått så bra?

- De flesta poängen har uppkommit under powerplay. Vi har ett bra lag och jag tycker att vi har jobbat på bra ihop, framför allt Johan Larsson, förklarar han.

"Vi vill ligga etta"

Brynäs har gjort en bra säsong och är i allra högsta grad med i toppstriden. De har endast fyra poäng upp till serieledaren Skellefteå och ligger på en tredjeplats - en placering som Gunderson inte nöjer sig med.

- Det känns okej. Vi hade som mål redan från början att ligga på topp, vinna grundserien och sedan även slutspel. Och när man lägger upp sådana mål som vi hade så måste man bara försöka uppnå dem... och vi är inte nöjda med vart vi ligger nu. Vi vill ligga etta, säger han.

På tisdag drabbar försvararen samman med Linköpings forwards. Ett lag som Brynäs har förlorat mot vid två tillfällen under säsongen.

- Det kommer att bli en tuff match. Vi har inte lyckats slå dem den här säsongen och de är ett mycket bättre lag än vad tabellen visar. Det kommer att bli tufft och grabbarna i laget vet att vi måste höja oss ett snäpp.

Tror du att det blir fler mål från dig mot dem?

- Haha! Man vet aldrig. Jag skulle vilja göra några, jag får lägga några puckar mot nät och sedan får man se vad som händer.

Mötet mellan Linköping och Brynäs drar igång klockan 19.00 och sänds på Canal Plus Extra 2 och Canal Plus Sport 1.

Kommentera
Kopiera länk
Dela