Nyförvärvet Mark Hartigan gjorde sitt första elitseriemål.
Nyförvärvet Mark Hartigan gjorde sitt första elitseriemål. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
Linköping vann för tredje gången i rad mot Brynäs den här säsongen.
Linköping vann för tredje gången i rad mot Brynäs den här säsongen. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
Domarna fick videogranska två målsituationer.
Domarna fick videogranska två målsituationer. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
Linköpings Robin Persson (t.v.) slogs med Brynäs Mats Levander (t.h.)
Linköpings Robin Persson (t.v.) slogs med Brynäs Mats Levander (t.h.) - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

Galen match när Linköping vann

Det blev verkligen händelsernas match i drabbningen mellan Linköping och Brynäs.

LINKÖPING. Det brukar bli jämnt och händelserikt när Linköping drabbar samman med Brynäs. Tisdagens möte var inget undantag och det hettade till rejält på Cloetta Center.

Redan efter fem minuters spel hade Linköpings 34-årige nyförvärv Mark Hartigan spruckit nollan i powerplay. Ett mål som dessutom var hans första i elitserien. Och redan då kunde man se att det skulle smälla till rejält bland spelarna.

Men det var först mot periodens slut som det exploderade rejält. Hemmamålvakten Fredrik Norrena hade precis räddat Joachim Rhodins friläge, när Mats Levander och Robin Persson kastade av sig handskarna och matade flera slag mot varandra innan de till slut tröttnade och gav. Levander fick 2+2+10 medan Persson klarade sig undan med 2+10.

Videogranskning igen

Gästernas Mads Hansen kvitterade precis innan pausvilan. Målet fick dock videogranskas av domarna under pausen - vilket tvingade både fansen och spelarna vänta till andra perioden innan beskedet kom.

Carl Söderberg fixade 2-1 strax därpå efter att bortaförsvaret gjort bort sig, men Hansen var ändå bara några centimeter ifrån att näta igen. Den här gången stoppades han av ribban, men trots det fick domarna videogranska händelsen för att vara helt säkra på att pucken aldrig gick in.

Tredje raka segern

Med knappt fem minuter kvar av matchen satte Jan Hlavac satte Linköpings tredje mål. Brynäs reste sig aldrig och förlorade därmed för tredje gången i rad mot Linköping.