Torsdag 24 Jun
Stockholm

Straffsumparen Kempe avgjorde 08-derbyt

AIK kvitterade två gånger om genom Richard Gynge. Men det hjälpte inte.
1 av 3
AIK kvitterade två gånger om genom Richard Gynge. Men det hjälpte inte. Foto: Bertil Ericson/SCANPIX
Fansen gjorde sitt jobb på Globen.
2 av 3
Fansen gjorde sitt jobb på Globen. Foto: Henrik Montgomery/SCANPIX
Djurgården straffade AIK.
3 av 3
Djurgården straffade AIK. Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Det krävdes tio straffar. Men till slut kunde Djurgården ändå straffa ärkerivalen AIK och klättra i tabellen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Djurgårdens Mario Kempe missade första straffen - men var hur kall som helst när han avgjorde det stekheta 08-derbyt hemma mot AIK.

Det kunde knappast ha blivit en jämnare drabbning. Daniel Tjärnqvist gav Dif en ordentlig drömöppning och spräckte nollan redan efter 1.50. Glädjen blev dock väldigt kortvarig och bara 57 sekunder senare hade Richard Gynge kvitterat.

Men trots den målrika tillställningen slutade den första perioden 1-1, efter att framför allt AIK:s hårt pressade målvakt Viktor Fasth storspelat.

Snabb kvittering

Mellanperioden bjöd på öppnare spel och AIK, som var det något sämre laget i de första 20 minuterna, hämtade upp sig rejält och tvingade hemmamålvakten Gustaf Wesslau till flera svettiga räddningar.

Men trots det skulle målen i stället komma i den tredje och sista ordinarie perioden. Kyle Klubertanz gav djurgårdarna ledningen lite turligt, genom att bara lägga pucken mot mål för att sedan se den styras in av en virrig bortaförsvarare. Men även den här gången blev hemmafansen glädje kortvarig och bara minuterna senare kvitterade Gynge igen med ett riktigt snyggt spelmål.

Kempe matchhjälte

Derbyt gick till slut till straffar och till slut kunde alltså Mario Kempe, som sumpade sin första straff, fixa extrapoängen till Djurgården, som därmed klättrade till en sjundeplats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela