Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skallskadade 25-åringen vägrar prata med polisen efter derbybråket

- 25/12/2011, 13:59 -
Fick allvarliga skallskador.
1 av 3

Fick allvarliga skallskador.

Scanpix

2 av 3

Scanpix

Järnkaminerna har lagt ner sin dialog med polisen efter stöket som omgav Stockholmsderbyt i fredags.
3 av 3

Järnkaminerna har lagt ner sin dialog med polisen efter stöket som omgav Stockholmsderbyt i fredags.

FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Tillståndet för 25-åringen, som i fredags lades in på Karolinska sjukhuset till följd av allvarliga skallskador, sägs vara stabilt. Dock vägrar han att samarbeta med polisen.

STOCKHOLM. Den 25-årige mannen som i fredags blev inlagd på sjukhus med allvarliga skallskador har nu vaknat. Det var till följd av en stor sammandrabbning mellan ett 70-tal AIK- och Djurgårdshuliganer som 25-åringen ådrog sig allvarliga skallskador och låg länge nedsövd till följd av sina skador.

Stationsbefälet på Södermalmspolisen bekräftade att de varit i kontakt med mannen, men att han inte vill samarbeta med polisen.

– Han torde vara vid liv, även om inte vi fick träffa honom, en sjuksyster bekräftade att han var vaken så sent som igår. Vi kan även bekräfta att han inte vill tala med oss, säger stationsbefälet Eva Edman till Nyheter24.

I samband med derbyt omhändertogs över 100 personer. Tre personer greps för våldsamt upplopp och ytterligare två personer greps för våld mot tjänsteman.