Daniel Widing blev matchhjälte med sitt 3-1-mål.
Daniel Widing blev matchhjälte med sitt 3-1-mål. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Widing sänkte Djurgården

Före detta Djurgårdsspelaren blev matchhjälte när Brynäs klättrade i tabellen.

Matchstatistik

Skott på mål: 28-30

Räddningsprocent: 97-89

Utvisningsminuter: 8-6

Tekningar: 35-25

GÄVLE. Matcher mellan Brynäs och Djurgården – två av hockeysveriges mest klassiska lag – brukar i regel vara fartfyllda tillställningar. Så även denna gång.

Brynäs inledde i ett rasade tempo och fullt rättvist fick man det ack så viktiga 1-0-målet. Jesper Ollas höll sig påpassligt framme och gav hemmalaget ledningen, efter 12,19. Även Jakob Silfverberg hann med att näta innan den första perioden var till ända. En period där Djurgården inte på något sätt var utspelat, men Brynäs var det hetare laget framför mål.

– Vi åker mer skridskor och är lite mer intensiva i spelet, var Jesper Ollas analys efter den första akten.

DIF kom tillbaka

För bara några dagar sedan sköt Djurgårdens supertalang Mika Zibajenad JVM-guldet till Sverige. Nu var han tillbaka i vardagen efter ett par hektiska dygn. Om han såg sliten ut? inte det minsta. 15,08 in i mellanperioden var det han som assisterade Patrick Cehlin, som gjorde spänning av det hela med sitt 1-2-mål.

Hardy Nilsson ilsken

Men närmare än så kom aldrig Djurgården. 8,40 in i den sista perioden tog ex-Difaren Daniel Widing till vara på slarv från Djurgårdens David Printz och enkelt kunde han lägga in 3-1, vilket blev slutresultatet.

– Vi bjuder dem på målen säger en ilsken Hardy Nilsson till Canal Plus, direkt efter slutsignalen.

Nylander "en möjlighet" nästa match

Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.