Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ris eller Rosén när Gnaget möter HV71?

- 12/01/2012, 08:33 -
Robert Rosén har noterats för 34 poäng den här säsongen.
1 av 2

Robert Rosén har noterats för 34 poäng den här säsongen.

STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

AIK har förlorat alla matcher mot HV71.
2 av 2

AIK har förlorat alla matcher mot HV71.

LEIF R JANSSON/SCANPIX

Tre raka förluster mot HV71 - då ska AIK:s poängkung kliva fram: "Känner ingen press".

JÖNKÖPING. Endast 20 matcher återstår av grundserien och AIK är farligt nära kvalplatserna. Då drabbar 08-klubben samman med mardrömsmotståndaren HV71, ett gäng som stockholmarna har förlorat mot i tre raka matcher, och det är speciellt ett nederlag som svider extra mycket...

–  Vi gjorde tidernas ras i den första matchen mot dem, när vi ledde med 7-2 och spelade fantastiskt ända fram till en bit in i den tredje perioden, säger AIK:s poängkung Robert Rosén till Nyheter24 och fortsätter:

- Men trots det tycker jag ändå att vi har visat att vi kan slå dem, de är absolut inte för bra för oss, säger AIK:s poängkung Robert Rosén till Nyheter24.

Den 24-årige forwarden har noterats för 34 poäng på 35 matcher och toppar den interna poängligan och har vid flera tillfällen visat sina lagkamrater vägen när det har gått tyngre.

Men mot HV71 har det inte riktigt lossnar för Rosén, som inte har några magiska knep för att sänka dem.

– Det är ingenting specifikt mot dem. HV är ett bra lag och det gäller att inte ge dem så mycket tid att hitta de där passningarna och avsluten som de kan göra, säger han.

Känner du extra press nu när varje poäng är guldvärd?

– Nej, det kan jag nog inte säga. När inte jag gör någonting är det oftast någon annan som kliver fram. Det är väl snarare att jag känner att man hela tiden vill bidra med någonting och ge laget en chans. Men vinner vi utan att jag har nätat eller spelat fram till någon, så blir jag ändå lika glad.

AIK har i kväll chansen att rycka ifrån Växjö med en seger och passera Djurgården på sjundeplats.