Fredag 16 Apr
Stockholm

"Uppenbar polisprovokation"

Polisen försöker ta sig in i bland Djurgårdssupportrarna.
1 av 3
Polisen försöker ta sig in i bland Djurgårdssupportrarna. Foto: Viktor Adolfsson
Här kliver polisen, oprovocerat, i bland supportrar.
2 av 3
Här kliver polisen, oprovocerat, i bland supportrar. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Polisens presstalesman: "Vi gick in bland supportrarna för att klubbarnas egna personal inte kunde upprätthålla ordningen".
3 av 3
Polisens presstalesman: "Vi gick in bland supportrarna för att klubbarnas egna personal inte kunde upprätthålla ordningen". Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Stockholmsderbyt hade inte ens hunnit börja innan det blev stökigt på läktarplats efter att polisen försökt ta sig in i de båda klackarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Domaren hade inte hunnit släppa ner pucken innan det blev stökigt på Stockholmsderbyt i Globen. Med uppskattningsvis 30 poliser på vardera sektion försökte polisen kliva in de båda lagens hejarklackar.

– Det här är en uppenbar provokation, säger en supporter på plats som Nyheter24 varit i kontakt med.

Redan under torsdagsmorgonen skrev bland annat en supporterfalang med sympatier för AIK, Ultras Nord, att man skulle göra motstånd om poliserna.

"Vi har tillsammans med de andra organiserade supportrarna beslutat att sätta hårt mot hårt.", skriver supportergruppering på sin hemsida.

Efter incidenten gick båda klackarna ut i protest mot polisens agerande.

– I samband med matchstart blev det ordningsstörningar på läktaren och därför avbröts matchen. Men nu är den igång igen, säger polisens presstalesman, Kjell Lindgren, till Nyheter24.

Varför gick ni oprovocerat in i klackarna?

– Vi gick in i klackarna för att klubbarnas egna personal inte lyckas upprätthålla ordningen och därmed garantera säkerheten på läktaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela