1 av 4
LHC:s Jan Hlavac, till vänster, grattas efter att ha gjort 3-1 i till Linköping mot Timrå IK i en galen förstaperiod. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
2 av 4
Linköpings Kalle Olsson jublar mellan Timrås Mat Robinson och målvakten Joakim Lundström efter att ha gjort 4-1. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
Tvåmålsskytten Pontus Petterström jublar efter att ha gjort 1-0.
3 av 4
Tvåmålsskytten Pontus Petterström jublar efter att ha gjort 1-0. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
Timrås Elias Granath tar sig för ansiktet efter en smäll.
4 av 4
Timrås Elias Granath tar sig för ansiktet efter en smäll. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

Linköping förnedrade Timrå i bottenmötet

Krislaget avgjorde matchen efter en period.

Matchstatistik

Målskyttar: Linköping: Pontus Petterström, Klas Dahlbeck, Jan Hlavac, Kalle Olsson, Niclas Hävelid.

Timrå: Jesper Dahlroth, Martin Röymark, Mat Robinson.

Utvisningsminuter: 10-6

Skott på mål: 21-24

LINKÖPING. Krislaget rivstartade på hemmaplan och tryckte in två snabba puckar i bottenmötet mot jumbon Timrå. 1-0 kom med bara tio sekunder kvar på Linköpings powerplay då Robin Figren passade fram till Pontus Petterström som tryckte upp pucken i krysset. 2-0 pricksköt Klas Dahlbeck, i samma kryss som Petterström, innan klockan passerat fem minuter.

Kort därefter reducerade dock Timrå, till 2-1, genom Jesper Dahlroth, men glädjen blev kortvarig. Efter 10.11 var Jan Hlavac framme och satte sitt nionde för säsongen - framspelad av radarpartnern Jaroslav Hlinka. Linköping fortsatte sedan sin förnedring genom Kalle Olsson som tryckte in en retur, efter slarv av gästerna.

Och det blev för mycket för Timråmålvakten Joakim Lundström som riktade några väl valda ord mot bänken. Timrå begärde sedan en time-out, men det blev inte bättre för det. Innan pausvilan hann Pontus Petterström bli tvåmålsskytt när han fick stå helt fri framför mål och göra 5-1 på en retur.

Den andra perioden började betydligt lugnare i Cloetta Center. Inte förrän 13.02 kunde Timrå reducera till 2-5 efter mål av Martin Röymark. Det såg sedan ut som att Linköping hade tagit ut segern i förskott då Timrås Mat Robinson pangade in 3-5 via en LHC-back. Men när alla trodde att bortalaget fått luft under vingarna klev rutinerade Niclas Hävelid fram och satte 6-3 till Linköping.

Men trots ledningen var man inte nöjd.

- Det här var inte alls bra. Vi måste jobba hårdare, sa LHC-backen Klas Dahlbeck till Canal Plus, efter den andra perioden.

Den tredje perioden slutade mållöst och Linköping petade därmed ner Modo en placering till elfte plats - nu på lika många poäng, 59, som Djurgården. Segern var Linköpings första mot Timrå den här säsongen.