Fredrik Pettersson (mitten) grattas av sina lagkamrater.
Fredrik Pettersson (mitten) grattas av sina lagkamrater. - Foto: SCANPIX

Supermatchen som kan ha säkrat FHC-stjärnans VM-biljett

Frölunda hade lekstuga hemma mot Skellefteå – krossade serieledaren med 6-1.


GÖTEBORG. Här är ett namn som mycket väl kan bli högaktuellt för Pär Mårts och den kommande VM-trupp. Fredrik Pettersson stod för två mål och var alldeles briljant när Frölunda demolerade serieledaren Skellefteå med 6-1 – en seger som kan ha inneburit en nytändning för göteborgarna.

- Det var kul att se att alla var med och bidrog. Vi fick en väldigt bra start och det var inget snack om saken i dag, säger Frölunda-tränaren Kenta Johansson till Canal Plus direkt efter matchen.

Det var en kväll där allting fungerade för FHC. Och visst klickade det dessutom redan från början. Jari Tolsa och Mika Pyörälä satte både 1-0 och 2-0 i den första perioden innan Joakim Lindström reducerade tidigt i den andra. Då slog den 24-årige Pettersson till och drygade ut till 3-1 och 4-1 innan periodens slut.

- Han har en fantastisk motor. Det är kul att se, säger Johansson till Canal Plus.

Målfesten fortsatte även i den sista perioden. Magnus Kahnberg och Johan Sundström fastställde det förödande slutresultatet till 6-1 med ett mål vardera. Ett slutresultat som innebär att Frölunda klättrar till en fjärdeplats – och att Skellefteå ändå behåller serieledningen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.