Lördag 17 Apr
Stockholm

Supermatchen som kan ha säkrat FHC-stjärnans VM-biljett

Fredrik Pettersson (mitten) grattas av sina lagkamrater.
Fredrik Pettersson (mitten) grattas av sina lagkamrater. Foto: SCANPIX

Frölunda hade lekstuga hemma mot Skellefteå – krossade serieledaren med 6-1.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. Här är ett namn som mycket väl kan bli högaktuellt för Pär Mårts och den kommande VM-trupp. Fredrik Pettersson stod för två mål och var alldeles briljant när Frölunda demolerade serieledaren Skellefteå med 6-1 – en seger som kan ha inneburit en nytändning för göteborgarna.

- Det var kul att se att alla var med och bidrog. Vi fick en väldigt bra start och det var inget snack om saken i dag, säger Frölunda-tränaren Kenta Johansson till Canal Plus direkt efter matchen.

Det var en kväll där allting fungerade för FHC. Och visst klickade det dessutom redan från början. Jari Tolsa och Mika Pyörälä satte både 1-0 och 2-0 i den första perioden innan Joakim Lindström reducerade tidigt i den andra. Då slog den 24-årige Pettersson till och drygade ut till 3-1 och 4-1 innan periodens slut.

- Han har en fantastisk motor. Det är kul att se, säger Johansson till Canal Plus.

Målfesten fortsatte även i den sista perioden. Magnus Kahnberg och Johan Sundström fastställde det förödande slutresultatet till 6-1 med ett mål vardera. Ett slutresultat som innebär att Frölunda klättrar till en fjärdeplats – och att Skellefteå ändå behåller serieledningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela