Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Luleå i serieledning efter tredje raka

- 04/02/2012, 20:47 -
Luleå leder nu elitserien med två poängs marginal ner till tvåan Skellefteå. Dubbelt norrländskt i topp alltså.
1 av 2

Luleå leder nu elitserien med två poängs marginal ner till tvåan Skellefteå. Dubbelt norrländskt i topp alltså.

STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

Fredrik Norrena tvingades bryta matchen: "Det snurrade till i skallen på honom".
2 av 2

Fredrik Norrena tvingades bryta matchen: "Det snurrade till i skallen på honom".

STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

För en gångs skull bjöd Luleå hemmapubliken på en målfest, i alla fall med deras mått mätt.

LULEÅ. 1-0, 1-0 - det är inte det binära talsystemet vi snackar om, utan Luleås två senaste resultat inför drabbningen mot Linköping. Att Sveriges nordligaste elitserielag spelar "tråkhockey" är ett numera välkänt faktum, men under lördagen lossnade det rejält.

Norrena utbytt: "Snurrade till i skallen"

Fredrik Norrena vaktade bortalagets kasse men fick en rejäl mardrömsstart på matchen. Efter sex minuters spel släppte han in Robin Jonssons skott fram till 1-0, och bara minuterna senare tvingades han bryta matchen.

– Han mådde inte bra. Det snurrade till i skallen på honom så då bytte vi ut honom, säger tränaren Harald Lückner till Canal Plus.

In kom istället 23-årige Christian Engstrand. Han fick se sitt LHC vända på steken fram till 1-2 efter mål av Mark Hartigan och Erik Lindhagen. Men Luleå svarade och i numerärt överläge kunde Niklas Olausson skicka in kvitteringen med ett lurigt dragskott. Målskytten var dock allt annat än nöjd med hemmalagets spel i mellanperioden.

– Fram till kvitteringen är de mycket bättre. Vi ska vara nöjda över att ha oavgjort efter den här perioden, säger Olausson.

Tillknäppt tredjeperiod

LHC jagade en kvittering men det var Luleå som gick segrandes ur striden. Simon Hjalmarsson fick in det psykologiskt viktiga 3-2-målet i ett skede då matchen stod och vägde. Det blev nöten för bortalaget, som inte orkade komma igen.

Det här var Luleås tredje raka seger och nu toppar man tabellen. Två poäng skiljer ner till tvåan Skellefteå.