Tisdag 27 Jul
Stockholm

AIK stormar mot slutspel - krossade Modo på bortais

AIK var ruggigt effektivt borta mot Modo. Tog ett jättekliv mot slutspel.
1 av 2
AIK var ruggigt effektivt borta mot Modo. Tog ett jättekliv mot slutspel. Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX
Viktor Fasth storspelade mot ett Modo som skapade många bra chanser.
2 av 2
Viktor Fasth storspelade mot ett Modo som skapade många bra chanser. Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

Stockholmarna vann den ack så viktiga matchen mot Modo i kampen om slutspelsplatserna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Alla resultat

Djurgården-Brynäs 6-3

Färjestad-Skellefteå 3-0

Frölunda-Timrå 6-0

HV71-Växjö 2-3 e. str

Luleå-Linköping 3-2

Modo-AIK 1-5

ÖRNSKÖLDSVIK. Det är en stenhård kamp om slutspelsplatserna när grundserien nu börjar närma sig sitt slut. Djurgården, Växjö, AIK och Modo är med och slåss i streckstriden. De två förstannämnda vann båda sina matcher under lördagen och nu var det upp till Modo eller AIK att svara när lagen drabbade samman i Fjällräven Center.

Gnaget tog tag i taktpinnen

Och Stockholmarna fick en ganska enkel resa till tre poäng. Tidigt in i den första perioden öppnade Oscar Steen målskyttet för Gnaget, sedan kunde Dick Tärnström öka på till 0-2 innan periodpausen.

AIK fortsatte att mala på och 2,24 in i mittenperioden hittade man rätt igen. Denna gång var det Oscar Ahlström som överlistade Mikael Tellqvist i Modo-målet.

Ser ut att klara slutspel

Men det var hemmalaget som ägde pucken för det mesta och de vann också skottstatistiken med hela 41-21, men Viktor Fasth briljerade i AIK:s kasse. Och när utdelningen uteblev för Modo kunde Oscar Steen punktera matchen med sitt 0-4-mål i slutet av den andra perioden.

Modo reducerade sedan genom Janos Hari, men AIK fick det sista ordet när Robert Rosén fastställde slutresultatet till 1-5 med två minuter kvar av matchen. En blytung seger för AIK som därmed passerar Modo i tabellen. Nu har 08:orna tre poäng ner till Växjö som ligger precis under slutspelsstrecket.

Kommentera
Kopiera länk
Dela