Måndag 18 Okt
Stockholm

"Osten" friades - nu anmäler han reportern för förtal

Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström blev polisanmäld för hets mot folkgrupp efter Västerbotten Folkblads artiklar.
1 av 3
Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström blev polisanmäld för hets mot folkgrupp efter Västerbotten Folkblads artiklar. Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
Västerbottens Folkblad-journalisten Jonas Fahlman blev attackerad av Luleåfans efter att han har varit ledande i rapporteringen kring "Ostens" påstådda rasistattack.
2 av 3
Västerbottens Folkblad-journalisten Jonas Fahlman blev attackerad av Luleåfans efter att han har varit ledande i rapporteringen kring "Ostens" påstådda rasistattack. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
"Osten" ska enligt vittnena ha skrikit rasistiska glåpord till Skellefteås Yared Hagos.
3 av 3
"Osten" ska enligt vittnena ha skrikit rasistiska glåpord till Skellefteås Yared Hagos. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Lars "Osten" Bergström blev friad från anklagelserna om hets mot folkgrupp. Nu polisanmäler han journalisten som publicerade artiklarna som uppgav att han kallat Yared Hagos för "negersvin".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det här har hänt:

Sportchefen Lars "Osten" Bergström sägs ha skrikit rasistiska glåpord till Skellefteå-spelaren Yared Hagos. Flera ögon- och öronvittnen kliver fram i media och berättar om att han har skrikit bland annat "svinjävla neger".

Nu blir journalisten som dels skrev artiklarna, men även diskuterade ämnet i teve, polisanmäld för förtal.

SKELLEFTEÅ. Jonas Fahlman på Västerbottens Folkblad har blivit polisanmäld för förtal. Detta efter att han "skrivit och uttalat sig flera gånger" om Lars "Osten" Bergström i Luleå Hockey som, enligt Fahlman, ska ha uttryckt sig rasistiskt.

"Anmälaren berättar att påståendet är helt felaktigt och att tränaren, hela laget och supportrarna i Luleå blir drabbade av detta och att det är många som är upprörda.", står det i den polisrapport som lämnats över till justitiekanslern i Norrbotten.

Till Nyheter24 säger Västerbottens Folkblads chefredaktör att anmälan är felaktig.

– Det är mig som ansvarig utgivare som ska anmälas. Och vi diskuterade länge om vi skulle publicera. Vi känner oss fortfarande säkra på våra källor, säger Daniel Nordström till Nyheter24.

– Vi vill lägga det här bakom oss.

Artiklarna som publicerades menade att Bergström ska ha kallat Skellefteå AIK:s Yared Hagos för "svinjävla neger" och "negersvin". Dessutom påpekade Fahlman detta under en direktsändning i Canal Plus.

Enligt anmälaren har journalisten skrivit och sagt i medier att sportchefen skrikit rasistiska skällsord till spelarna i Skellefteås lag, något som enligt anmälan är felaktigt och drabbar såväl lag som supportrar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela