Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Slutet för djurgårdsfavoriten

- 09/03/2009, 19:07 -

Ronnie Pettersson får efter 14 säsonger i Djurgården inte förlängt kontrakt.

– Visst är det tråkigt men det är bara att respektera beslutet. Under många års tid har jag av olika skäl bara skrivit ettårskontrakt och i den här branschen kommer den här dagen till slut. Jag har varit länge i klubben och jag kan inte säga att jag är direkt överraskad över beslutet men just nu känns det ändå lite tomt.

Ronnie Petterssons tid i klubben i hans hjärta är över. Efter 14 säsongen har den trogna backen nu fått beskedet att han inte längre än önskad i Djurgården. En stor skara fans kommer garanterat sakna Pettersson som under en lång tid ansetts vara en god ledargestalt.

– Det är utan tvekan en stor spelare som vi nu går skilda vägar med. Ronnie satte alltid laget före jaget och utförde alltid sitt jobb. Samtliga ledare i klubben har alltid uppskattat Ronnies egenskaper både på och utanför isen. Men allting har sitt slut och vi känner att det är dags för nästa generation backar att ta över det jobb som Ronnie utfört på ett föredömligt sätt i 14 säsonger, säger Djurgårdens sportchef Jan Järlefelt till klubbens hemsida.

Hur framtiden ser ut vet 38-åringen ännu inte. Skulle hockeyn läggas på is har han i alla fall ett yrke som snickare att falla tillbaka på. Varför inte bygga en medaljhylla där han i så fall kan placera SM-gulden från 2000 och 2001 samt SM-silvret från1998?

– Just nu är det för tidigt att säga vad som händer framöver men jag kommer att hålla i gång under sommaren, om än inte i samma utsträckning som tidigare. Hockey är roligt och jag fortsätter gärna på ett eller annat sätt, säger Ronnie Pettersson.

Skrivet av: