Kallio avgjorde för Frölunda

Frölundas finne gjorde tre mål när hans lag tog ledningen med 2-1 i matcher.

Den tredje kvartsfinalens huvudperson i matchen Luleå - Frölunda var utan tvekan Tomi Kallio. Göteborgarnas finne hade en stor afton och gjorde tre mål då norrlänningarna besegrades med 1-5. Hemmalaget vann skotten men Frölunda hade inte bara Kallio och matchens klart bästa målvakt i "Honken" Holmqvist, de hade även ett hypervasst numerärt överläge.

– Dem gör tre mål i powerplay. Jag tycker det är det som avgör, säger Luleås lagkapten Anders Burström till Kanal 9.

Inför den tredje och sista perioden ledde Frölunda med 1-2 via två mål gjorda med en man mer på isen. Lulea hade väl så många powerplay men hade fruktansvärt svårt att komma till. Och då var det för sent. För när tredje perioden var igång inledde Tomi Kallio en av hans, om inte karriärens, så åtminstone säsongens mest minnesvärda perioder.

Finnen gjorde 1-3, han gjorde 1-4 och avslutade typisk med 1-5 på en jättetavla av Luleås målvakt Mattias Modig. Men matchvinnaren är mycket mån om att behålla fötterna på jorden. Kvartsfinalserien mot Luleå är långt i från slut.

– Det är alldeles för tidigt att prata om semifinal. Vi har fjärde matchen att tänka på nu, säger han.

Kvartsfinal fyra spelas i Göteborg på onsdag.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.