Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kallio avgjorde för Frölunda

- 09/03/2009, 21:58 -

Frölundas finne gjorde tre mål när hans lag tog ledningen med 2-1 i matcher.

Den tredje kvartsfinalens huvudperson i matchen Luleå - Frölunda var utan tvekan Tomi Kallio. Göteborgarnas finne hade en stor afton och gjorde tre mål då norrlänningarna besegrades med 1-5. Hemmalaget vann skotten men Frölunda hade inte bara Kallio och matchens klart bästa målvakt i "Honken" Holmqvist, de hade även ett hypervasst numerärt överläge.

– Dem gör tre mål i powerplay. Jag tycker det är det som avgör, säger Luleås lagkapten Anders Burström till Kanal 9.

Inför den tredje och sista perioden ledde Frölunda med 1-2 via två mål gjorda med en man mer på isen. Lulea hade väl så många powerplay men hade fruktansvärt svårt att komma till. Och då var det för sent. För när tredje perioden var igång inledde Tomi Kallio en av hans, om inte karriärens, så åtminstone säsongens mest minnesvärda perioder.

Finnen gjorde 1-3, han gjorde 1-4 och avslutade typisk med 1-5 på en jättetavla av Luleås målvakt Mattias Modig. Men matchvinnaren är mycket mån om att behålla fötterna på jorden. Kvartsfinalserien mot Luleå är långt i från slut.

– Det är alldeles för tidigt att prata om semifinal. Vi har fjärde matchen att tänka på nu, säger han.

Kvartsfinal fyra spelas i Göteborg på onsdag.

Skrivet av: