Färjestad med en fot i semifinal

Effektiviteten avgjorde för Färjestad. Ett smärre mirakel kan bara rädda Brynäs.


Det brukar heta att en bra målvakt är vad som krävs för att vinna SM-guld. Kanske har Färjestad en sådan i Jonas Gustavsson. Karlstadlagets målvakt höll tätt ordentligt när hans Färjestad vann med 4-0 borta mot Brynäs.

Hemmalaget satte full fart från första nedsläpp och dominerade matchinledningen stort. Chanser skapades också, men någon utdelning blev det inte. Den stora anledningen stavades just Jonas Gustavsson. Han spelade otroligt stabilt genom hela matchen, samtidigt som Färjestad på ett effektivt sätt satte de chanser laget skapade framåt.

Matchavgörandet kom i slutet av den andra perioden. I stället för ett Brynäsmål som dömdes bort för hög klubba gjorde Färjestad strax därefter 0-3.

– Vi får inte hål på Jonas och när de gör 4-0 så hänger vi med huvudet, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki enligt SVT.

6 500 fick lämna Läkerol Arena och gå hem med hopp om ett mirakel. För det är det enda som kan rädda Brynäs nu. Nästa fight i Karlstad på onsdag.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.