Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Slumppuck gav Timrå suddenseger

- 09/03/2009, 22:45 -

Timrå tog en stor skalp via 5-4 hemma mot HV. Segerpucken kom i förlängning.

Timrå repade snabbt mod efter 0-7-smällen senast i Jönköping och bjöd åter upp till en jämn och rafflande tillställning i Eon-arena. Efter 4-4 vid full tid kom matchen att avgöras i sudden death.

Det var HV som svarade för det mest metodiska spelet och agerade med större pondus på isen. Men Timrå agerade än en gång med stort hjärta på hemmaplan och skapade en hel del chanser. För första gången i slutspelet så sviktade den tidigare nästan helt omutlige HV-målvakten Stefan Liv - och det utnyttjade Timrå. Det gäller inte minst Timrås poängkung Mika Pyörälä som slog in 4-3 - finländarens första mål i slutspelet på en retur från Liv.

I årets första förlängning i slutspelet fick Timrå-målvakten Johan Backlund det riktigt hett om öronen. HV:s tunga maskineri malde på, men när alla väntade på ett HV-mål slår lagkaptenen Pär Styf till 13:15 in på förlängningen med ett slumpskott från mittlinjen som överlistade Stefan Liv. En tavla får man nog kalla det.

Timrå leder med 2-1 i matcher inför de två bortamatcher som väntar i Jönköping.

Skrivet av: