Växjö har nio poäng ned till en kvalserieplats.
Växjö har nio poäng ned till en kvalserieplats. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

Nu kan Växjö andas ut

Växjö krossade Modo med 4-1 i bottenmatchen. Nu krävs det en total kollaps för att de ska tvingas till kvalserien.

Kvällens elitserie-matcher

AIK-Frölunda 0-1 STRAFFAR

HV71-Luleå 3-4

Växjö-Modo 4-1

Färjestad-Djurgården 3-0

Linköping-Brynäs 5-2

VÄXJÖ. 4-1-seger och nu har Växjö mer eller mindre säkrat kontraktet. Men lika ljust ser det inte ut för det förlorande laget Modo som bara har sex matcher på sig att rädda sitt eget skinn.

Det har varit en svängig säsong för Ulf Samuelssons mannar. Laget kom igång väldigt sent efter en katastrofal säsongsinledning och har periodvis spelat riktigt bra. Trots det har de två pinnar upp till en slutspelsplats - och bara sju pinnar ned till en kvalserieplacering.

Och visst började det även bra borta mot Växjö. Per-Åge Skröder satte 1-0 redan efter sex minuter och Modo såg ut att kunna gå mot en skön trepoängare. Hemmalagets Tomi Kallio vaknade dock till liv i mellanperioden och både kvitterade och satte 2-1.

Liam Reddox drygade ut till 3-1 med fem minuter kvar att spela innan Brad Moran fastställde slutresultatet till 4-1 med bara sekunderna kvar. Ett resultat som kan komma att bli ödesdigert för Modo.