DIF vann och plockade tre livsviktiga poäng.
1 av 5
Mika Zibanejad öppnade målskyttet redan efter några få minuter.
2 av 5
Men det blev ändå nervöst och DIF-målvakten Gustaf Wesslau stod för flera avgörande räddningar.
3 av 5
Talangen ordnade drömöppningen.
4 av 5
Växjö reducerade med mindre än fem minuter kvar att spela men lyckades ändå inte komma tillbaka.
5 av 5

Wesslau stor hjälte när Djurgården vann

Det blev en jämn tillställning när Djurgården tog emot Växjö. Men till slut kunde stockholmarna kamma hem trepoängaren.

Kvällens elitserie-matcher

Brynäs-HV71 1-3

Färjestad-AIK 3-1

Timrå-Linköping 5-4 ÖVERTID

Djurgården-Växjö 2-1

Modo-Skellefteå AIK 3-4

STOCKHOLM. Djurgården var riktigt illa ute och målvakten Gustaf Wesslau stod för flera avgörande räddningar mot Växjö. Men till slut kunde ändå det pressade hemmalaget knipa tre livsviktiga poäng - och ta ett steg närmare säker mark.

– Pulsen är väldigt hög nu – men det känns jätteskönt, förstås. Vi visade att vi kan vinna igen, säger DIF-tränaren Tony Zabel till Canal Plus direkt efter matchen.

Det började dock utmärkt för stockholmarna. Talangen Mika Zibanejad öppnade målskyttet redan efter några få minuter och gav DIF en riktig smakstart. Men sen skulle det bli svårare. Gästerna kom tillbaka in i matchen och skapade flera riktigt vassa målchanser, men hemmamålvakten Wesslau stod för en fantastisk insats och räddade sitt lag vid flera tillfällen.

Klockan tickar

I stället kunde publikfavoriten Jimmie Ölvestad dryga ut ledningen till 2-0 i den tredje perioden. Ett mål som dessutom skulle visa sig bli avgörande. Bortalaget kvitterade förvisso genom Jeremias Augustin med mindre än fem minuter kvar att spela, men närmare än så kom de aldrig.

Djurgården har nu två poäng upp till tian Linköping och säker mark. Ett Linköping som tappade och föll borta mot Timrå med 5-4.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.