Timrå tappade allt - vann ändå

- 23/02/2012, 21:45 -
Timrå var riktigt illa ute efter att ha tappat 2-0 till 2-4. Men till slut kunde de ändå kamma hem segern.

Timrå var riktigt illa ute efter att ha tappat 2-0 till 2-4. Men till slut kunde de ändå kamma hem segern.

MIKAEL FRITZON/SCANPIX

Från 2-0 till 2-4 - till 5-4. Det svängde till ordentligt när Timrå gästades av Linköping och det krävdes två kollapser för att jumbon till slut skulle få med sig segern.

TIMRÅ. Krislaget Timrå har inte varit särskilt bortskämda med 2-0-ledningar den här säsongen och det var förmodligen många som överraskades när både Per Hallin och Simon Önerud satte de två första målen i den första perioden.

Men desto vanligare för Timrå i år är att laget lätt faller ihop under sina matcher. Och det var precis det som hände i mellanperioden, då Jan Hlavac, Niclas Hävelid och Pär Arlbrandt bombade in tre puckar bakom hemmamålvakten Stefan Ridderwall. Desto värre blev det för hemmalaget när Magnus Johansson dessutom satte 4-2 till bortalaget direkt i den sista perioden.

Linköping tappar mark

Men hemmalaget gav inte upp och kvitterade med ett mål vardera av Alexander Larsson och Jeremy Boyce-Rotevall inom loppet av blott 24 sekunder sent in i tredje perioden. Och till slut kunde även TIK fullborda vändningen när Jonathan Hedström avgjorde i sudden death.

LHC:s bortaförlust innebär att Djurgården, som vann hemma mot Växjö, närmar sig Linköping och att LHC nu bara har två poäng ned till stockholmarna.