Timrå var riktigt illa ute efter att ha tappat 2-0 till 2-4. Men till slut kunde de ändå kamma hem segern. - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX

Timrå tappade allt - vann ändå

Från 2-0 till 2-4 - till 5-4. Det svängde till ordentligt när Timrå gästades av Linköping och det krävdes två kollapser för att jumbon till slut skulle få med sig segern.

Kvällens elitserie-matcher

Brynäs-HV71 1-3

Färjestad-AIK 3-1

Timrå-Linköping 5-4 ÖVERTID

Djurgården-Växjö 2-1

Modo-Skellefteå AIK 3-4

TIMRÅ. Krislaget Timrå har inte varit särskilt bortskämda med 2-0-ledningar den här säsongen och det var förmodligen många som överraskades när både Per Hallin och Simon Önerud satte de två första målen i den första perioden.

Men desto vanligare för Timrå i år är att laget lätt faller ihop under sina matcher. Och det var precis det som hände i mellanperioden, då Jan Hlavac, Niclas Hävelid och Pär Arlbrandt bombade in tre puckar bakom hemmamålvakten Stefan Ridderwall. Desto värre blev det för hemmalaget när Magnus Johansson dessutom satte 4-2 till bortalaget direkt i den sista perioden.

Linköping tappar mark

Men hemmalaget gav inte upp och kvitterade med ett mål vardera av Alexander Larsson och Jeremy Boyce-Rotevall inom loppet av blott 24 sekunder sent in i tredje perioden. Och till slut kunde även TIK fullborda vändningen när Jonathan Hedström avgjorde i sudden death.

LHC:s bortaförlust innebär att Djurgården, som vann hemma mot Växjö, närmar sig Linköping och att LHC nu bara har två poäng ned till stockholmarna.