Ulf Samuelssons mannar plockade tre viktiga poäng. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
Modo mosade HV71 med 5-1. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
Gästerna hade lekstuga.
3 av 5
Gästerna hade lekstuga. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
4 av 5
HV71 reducerade med fem minuter kvar. Ett mål som knappast förändrade matchbilden. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
Segern var aldrig hotad.
5 av 5
Segern var aldrig hotad. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

Modo nära slutspel - krossade HV71

HV71 blev en munsbit för Modo som nu ligger åtta.

Kvällens elitserie-matcher

HV71-Modo 1-5

Luleå-Färjestad 4-1

Växjö-Brynäs 1-2

Linköping-Frölunda 1-5

Skellefteå AIK-Djurgården 2-3 STRAFFAR

JÖNKÖPING. En plats utanför slutserien och i desperat poängbehov. Men bortamötet mot HV71 blev en oväntat enkel historia för Modo, som vann med förkrossande 5-1.

Det var inte mycket som fungerade för Ulf Samuelssons mannar. Norrmannen Per-Åge Skröder inledde målskyttet redan efter fyra minuters spel och strax därpå ökade Rob Schremp ut ledningen.

Två mål i mellanperioden, varav ett av dem dessutom gick in via en HV71-klubba, säkrade mer eller mindre segern och det blev knappast panik när hemmalagets Sebastian Dyk reducerade med fem minuter kvar av mötet. I stället kunde Morten Madsen fastställa slutresultatet till 5-1 och se till att Modo nu har en slutserieplacering.