Hoppet lever efter ny DIF-seger

- 25/02/2012, 18:54 -
Här öppnade Kristofer Ottosson målskyttet.
1 av 3

Här öppnade Kristofer Ottosson målskyttet.

Djurgården knep två viktiga poäng borta mot Skellefteå.
2 av 3

Djurgården knep två viktiga poäng borta mot Skellefteå.

Veteranen låg även bakom Philip Holms 2-2-mål.
3 av 3

Veteranen låg även bakom Philip Holms 2-2-mål.

Djurgården plockade två livsviktiga poäng borta mot Skellefteå AIK.

SKELLEFTEÅ. Det är fortfarande väldigt om tid. Men Djurgården tog ändå ett stort steg i rätt riktning när stockholmarna straffade Skellefteå på bortais och knep två livsviktiga poäng i bottenstriden.

Drabbningen på Kraft Arena blev en stenhård sådan och bortalaget räddades vid flera tillfällen av en storspelande Gustaf Wesslau. Trots det så dröjde det ända in till halvvägs in i den andra perioden innan det skulle rassla till. Och då var det faktiskt gästernas Kristofer Ottosson som snodde till sig pucken och som spräckte nollan.

Hemmalaget kom dock snabbt tillbaka och kvitterade fem minuter senare genom Bud Holloway. SAIK tog även hand om ledningen fem minuter in i den sista perioden - men misslyckades att knyta ihop matchen och i stället satte talangen Philip Holm 2-2-målet.

Närmare säker mark

Matchen gick till slut till straffar och väl där var det gästerna som drog det längsta strået. Patrick Cehlin var den ende som satte sin straff och när Wesslau dessutom räddade Oscar Möllers straff, var matchen avgjord.

Djurgården ligger dock fortfarande näst sist i tabellen men närmade ändå sig Linköping och säker mark.