nginx

nginx

Fördel formstarkt Frölunda

Avgjorde med tre mål i första perioden.

Fjärde kvartsfinalerna och scenbyte. Fördel Frölunda med 2-1 i matcher och hemmaplan, bäddat för kamp, men någon spänning blev det aldrig. Luleå var svaga inledningsvis och blev en lätt munsbit för ett formstarkt Frölunda.

Det var lite ruffigt och sura miner från Luleås sida redan från början. Dubbel utvisning efter en kvart spelad för roughing. När sedan Luleås Jaroslav Obsut fick en 2+2 utvisning kom Frölundas första mål, i spel fyra mot tre, genom Philip Larsen. Svettigt för Luleå, målet följdes av ännu ett powerplay eftersom Obsut fick sitta kvar i utvisningsbåset.

I artonde minuten gör Janne Niskala matchens andra powerplay mål. När några få minuter återstår av första blir det 3-0 och luften tycks ha gått ur norrlänningarna. Stillastående målvakt, helt utelämnad av sina backar, Lars Eller kan peta in målet i öppet mål, succé för den 19-årige dansken!

Niskala är inblandad i alla tre målen i första perioden, två assist och ett mål.

Luleå uddlöst och ofokuserat efter en okej inledning, huvudena hänger, syndabock blir Obsut och skotten 17-2 till Frölunda.

I andra perioden tar Luleå time out efter halva matchen spelad, och med 3-0 att ta igen, men utan att nå någon framgång. I tredje perioden reducerar Luleå under fjärde minuten, 3-1 genom Robin Lindqvist, men ännu har Luleå mycket kvar att bevisa

Det hann man inte göra, Niklas Andersson utökar ledningen och Frölunda leder med 4 mål mot 1 när det är mindre än tio minuter kvar av matchen. Då börjar det bli gruffigt igen mellan lagen, Frölundas Mikael Johansson och Fredrik Pettersson får två minuter var för roughing och domaren får nästan trycka ned Fredrik Pettersson på sin plats i utvisningsbåset. Två för Luleå utvisas, Jonas Almtorp 2 minuter för rough och Robin Lindqvist får 2+2 för hög klubba och sedan +10 minuter för abuse. Färdigspelat för Lindqvist i matchen.

Frölunda sätter allra sista spiken i kistan med 5-1 genom Janne Niskala med fem minuter kvar. Luleå har mycket att fundera på om det ska bli fler kvartsfinaler än bara en.