Här kopplar Brynäs greppet

- 15/03/2012, 22:30 -
1 av 2

2 av 2

Silfverberg gjorde två mål och låg bakom avgörandet i sudden death. Brynäs har nu en 2-1-ledning i kvartsfinalserien mot Frölunda.

GÄVLE. Han satte två mål och låg bakom det avgörande i sudden death när hans Brynäs hemmaslog Frölunda i ett stenhårt möte. Jakob Silfverberg var verkligen glödhet och såg till att Brynäs nu leder med 2-1 i matcher.

– Åh! Fy fan, vad skön, säger han till Canal Plus efter matchen.

Den 21-årige stjärnan inledde målskyttet sent i den första perioden när han snyggt och väldigt fräckt lirkade in pucken bakom gästernas Frederik Andersen. Bortalagets Magnus Kahnberg kvitterade tidigt i mellanperioden innan Silfverberg ännu en gång, den här gången i powerplay, fick hål på målvakten Andersen.

Men göteborgarna skulle ändå komma att ta ledningen. Fredrik Pettersson kvitterade med bara minuterna kvar att lira efter att hemmalagets Lars Jonsson och Jörgen Sundqvist åkt ut - och Mats Rosseli Olsen satte 3-2 fem minuter in i den tredje.

Ett mål som dock kvitterades av Calle Järnkrok och matchen gick till förlängning där Silfverberg till slut kunde servera Ryan Gunderson, som satte det matchavgörande 4-3-målet.

– Det är fruktansvärt skönt. Vi gör en riktigt bra match och lyckas vinna till slut. Enorm glädje, säger Silfverberg som äntligen började prestera i kvartsfinalen.

– Det var en rejäl uppryckning jämfört med de två senaste matcherna. Så det var väldigt skönt, säger han.