AIK nära semifinal efter storseger

- 16/03/2012, 21:20 -
AIK:s vinst innebär att de är ett steg närmre semin.
1 av 5

AIK:s vinst innebär att de är ett steg närmre semin.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

2 av 5

3 av 5

4 av 5

Kent McDonell fastställde slutresultatet för AIK.
5 av 5

Kent McDonell fastställde slutresultatet för AIK.

AIK tog ett stort kliv närmare semifinal efter ytterligare en seger mot Luleå.

STOCKHOLM. Det blev en bekväm 4-1-seger för AIK när Luleå gästade Hovet. Nu har stockholmarna kopplat ett ordentligt grepp om kvartsfinalen och är bara en seger ifrån avancemang.

– Jag tycker att vi spelar bra. Vi jobbar hårt, flyttar pucken bra till varandra, säger AIK-tränaren Roger Melin till Canal Plus.

- Vi har bra flyt och det är bra harmoni, fortsätter han.

Hemmalaget tog hand om taktpinnen direkt. Johannes Salomonsson öppnade målskyttet redan efter fyra minuters spel och såg till att gnaget fick en ordentlig smakstart. Och desto bättre blev det dessutom när Josh MacNevin tryckte in 2-0-målet bakom Luleå-målvakten Johan Gustafsson.

Gästerna kom dock tillbaka halvvägs in i mellanperioden och reducerade genom Joonas Vikho. Men hoppet trampades ned nästa omgående då Dick Tärnström - precis innan paus - gjorde 3-1. Och i den sista perioden fastställde Kent McDonell slutresultatet med sitt 4-1-mål. Ett mål som tvingar Luleå att vinna tre raka matcher för att vände och gå vidare till semin.

- Det känns som om att vi är inne i ett litet rus. Vi harmoniserar med varandra och vi hjälper varandra på isen som gör att vi blir täta i försvaret och att vi spelar hyfsat bra i anfallet också, säger Melin till Canal Plus.