AIK:s vinst innebär att de är ett steg närmre semin.
AIK:s vinst innebär att de är ett steg närmre semin. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
5 av 5

AIK nära semifinal efter storseger

AIK tog ett stort kliv närmare semifinal efter ytterligare en seger mot Luleå.

AIK - 4 - 1 Luleå

Första perioden: 1-0 (4.29) Johannes Salmonsson (Oscar Steen, Dick Tärnström) EQ, 2-0 (13.20) Josh MacNevin (Christopher Aspeqvist, Robert Rosén) EQ

Andra perioden: 2-1 (11.33) Joonas Vihko (Elias Fälth, Topi Jaakola) EQ, 3-1 (18.45) Dick Tärnström (Johannes Salmonsson, Oscar Steen) EQ

Ställning i matcher: 3-1

STOCKHOLM. Det blev en bekväm 4-1-seger för AIK när Luleå gästade Hovet. Nu har stockholmarna kopplat ett ordentligt grepp om kvartsfinalen och är bara en seger ifrån avancemang.

– Jag tycker att vi spelar bra. Vi jobbar hårt, flyttar pucken bra till varandra, säger AIK-tränaren Roger Melin till Canal Plus.

- Vi har bra flyt och det är bra harmoni, fortsätter han.

Hemmalaget tog hand om taktpinnen direkt. Johannes Salomonsson öppnade målskyttet redan efter fyra minuters spel och såg till att gnaget fick en ordentlig smakstart. Och desto bättre blev det dessutom när Josh MacNevin tryckte in 2-0-målet bakom Luleå-målvakten Johan Gustafsson.

Gästerna kom dock tillbaka halvvägs in i mellanperioden och reducerade genom Joonas Vikho. Men hoppet trampades ned nästa omgående då Dick Tärnström - precis innan paus - gjorde 3-1. Och i den sista perioden fastställde Kent McDonell slutresultatet med sitt 4-1-mål. Ett mål som tvingar Luleå att vinna tre raka matcher för att vände och gå vidare till semin.

- Det känns som om att vi är inne i ett litet rus. Vi harmoniserar med varandra och vi hjälper varandra på isen som gör att vi blir täta i försvaret och att vi spelar hyfsat bra i anfallet också, säger Melin till Canal Plus.

AIK
/
/
/

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.