Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fiaskodomaren: "Jag är riktigt bra"

- 12/03/2009, 08:39 -

Trots att linjedomaren visste vad som gällde ändrade sig Patrik Sjöberg inte.

Att en domare gör misstag hör till naturen. Men att han kan regelboken borde åtminstone vara ett krav för att få jobbet.

En av tidernas största domarskandaler utspelades i går under den fjärde kvartsfinalen mellan Frölunda och Luleå. I slutet av den första perioden släppte domaren Patrik Sjöberg ut fel Luleåspelare från utvisningsbåset. Ett misstag som ledde till Frölundaledning med 3-0 och ett hopplöst läge för Luleå att ta sig in i matchen.

Luleåspelarna protesterade givetvis men fick inget gehör. Inte heller då den ena linjedomaren påpekade för sin huvuddomare att beslutet var felaktigt och att de borde ändra på det lyssnade Sjöberg.

– Jag kan bara säga att Luleås spelare ska ha heder över hur de uppträdde trots att jag gjorde ett stort misstag som drabbade dem. De har all min respekt och uppförde sig exemplariskt, säger Sjöberg till Aftonbladet.

Skulle Luleå förlora även den femte kvartsfinalen i kväll, torsdag, lär besvikelsen över Sjöbergs agerande knappast bli mindre. Jättetabben kan bli den sista spiken i kistan för Luleås säsong. Minst sagt tungt för ett lag som ända sedan sensommaren förra året slitit för kung och fosterland för att nå så långt som möjligt. Och så slutar det så här. Men Patrik Sjöberg står på sig:

– Jag tycker ändå att jag är en riktigt bra domare, säger han.

Domartabben är i sammanhanget så pass grov att omspel av matchen bör vara det enda rätta. Men det kommer med all säkerhet inte att hända. Frågan är också vad händelsen innebär för framtiden.

– Det måste vara ett fyrdomarsystem. Men ett sådant misstag ska inte få ske ändå, säger Nyheter24:s bloggare Niklas Wikegård.

Skrivet av: