Efter fem minuter i andra perioden ledde göteborgarna med 3-1.
Brynäs Jonathan Granström kvitterade med bara sekunder kvar av matchen.
Men Brynäs kämpade sig tillbaka in i matchen.
Här Andreas Dackel som slåss med Frölundas Nicklas Lasu.
7 av 11
Och då var det fest på Scandinavium.
8 av 11
Och det var slutspelets mål- och poängkung Jakob Silferberg som fick avgöra och ta Brynäs till semifinalen.
9 av 11
I stället för semifinal väntar nu semester för Frölundamålisen Frederik Andersén.
10 av 11
Kenta Johansson hade svårt att dölja deppkänslorna.
11 av 11

Här tystar Brynäs hela Göteborg

Jättetalangen och slutspelets mål- och poängkung Jakob Silfverberg blev stor matchhjälte i sudden death när hans Brynäs sänkte Frölunda.

Frölunda 3 - 4 Brynäs

Efter förlängning (1—1, 2—0, 0—2, 0—1)

Första perioden: 1—0 (7.38) Pierre Johnsson (Anton Axelsson), 1—1 (11.12) Jakob Silfverberg (Jörgen Sundqvist, Calle Järnkrok).

Andra perioden: 2—1 (3.16) Magnus Kahnberg (Joel Lundqvist, Jari Tolsa), 3—1 (17.28) Anton Axelsson (Mathis Olimb, Henrik Tömmernes).

Tredje perioden: 3—2 (5.29) Daniel Widing (Jonathan Granström, Jonas Nordquist), 3—3 (19.33) Jonathan Granström (Jonas Nordquist, Mattias Ekholm).

Fjärde perioden: 3—4 (4.23) Jakob Silfverberg (Niclas Andersén).

Skott: 23—26 (3—12, 12—7, 6—5, 2—2).

Utv, Frölunda: 6x2, 1x5, 1 matchstraff. Brynäs: 7x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Mikael Nord, Arboga, och Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 10 515.

Brynäs vidare med 4—2 i matcher.(1—0, 0—0, 1—0)

GÖTEBORG. Brynäs var riktigt illa ute och låg under med 1-3. Då vaknade bortalaget till liv - och gick vidare till semifinalen

– Vi orkade jobba hela matchen, vi krigade oss igenom fajten rakt igenom. Det ser tufft ut, men vi kommer tillbaka och lyckas vända, säger matchhjälten Jakob Silfverberg till TV4 Sport.

Nu väntar de regerande mästarna Färjestad i semifinalen. Inget som skrämmer Silfverberg.

– Det kommer att bli tuffa fajter, men de kommer att bli roliga. Vi har en liten historia med dem så nu jävlar, säger Silfverberg.

Frölunda började bäst

Det började inte särskilt bra för bortalaget. Pierre Johnsson öppnade målskyttet efter sju minuters spel - ett mål som dock kvitterades av Brynäs-talangen Jakob Silfverberg. Men i mellanperioden tog Frölunda tillbaka ledningen efter att Magnus Kahnberg och Anton Axelsson gjort ett mål vardera.

Två mål som väckte liv hos gästerna. I den tredje perioden hittade Daniel Widing rätt innan Jonathan Granström kvitterade - med blott 27 sekunder kvar att spela. Granström fick kämpa in pucken.

– Han får en knuff, använder sin kraft och skjuter bort Andersen. Jag tycker det är lite häftigt av Granqvist, säger Niklas Wikegård, expert i TV4 Sport.

"Silfverberg är bäst"

Och väl i förlängningen satte Silfverberg sitt andra mål för kvällen och skickade Brynäs vidare till semin med totalt 4-2 i matcher. Efteråt hyllades han av Frölundas lagkapten Joel Lundqvist.

– Silfverberg är ju seriens bästa spelare och får gå in och avgöra. Det är så det är, säger Joel Lundqvist till Aftonbladet.