Frölunda till semifinal

Seger med 1-0 i jämn match mot Luelå. Frölunda vann med 4-1 i möten.

Spekulationerna om att tjafset efter det felaktiga domslutet i förra matchen skulle påverka Luleås spelare negativt visade sig ineldningsvis vara fel. Lulespelarna åkte ut taggade på isen, och laget var snäppet bättre än Frölunda i den mållösa första perioden.

I den andra perioden tar hemmalaget Frölunda över allt mer av spelet. Veteranen Niklas Andersson lyckas sätta pucken i stolpen –EFTER att ha rundat Luleås målvakt Gusten Törnqvist.

– Jag tycker att det syns på båda lagen att vi spelade match i går. Det är inte samma fart från något håll och det blir lite mer avvaktande spel, säger Niklas Andersson till Kanal 9 inför tredje perioden.

Två minuter in på tredje perioden drar Luleås målvakt Gusten Törnqvist iväg en puck längs sargkanten, som hamnar hos en Frölundaspelare. Ronnie Sundin får pucken och spelar fram till Riku Hahl som med en dragare sätter den i krysset.

Åtta minuter senare är Luleå ytterst nära en kvittering: Martin Chabada drar Holmqvist och skjuter i stolpen. Pucken studsar sedan på Holmqvist och håller på att gå i mål, men Honken har turen på sin sida.

Luleå fortsäätter att pressa, men har inte alltid den rätta skärpan. Johan Harju har en dubbelchans, där Holmqvist gör två kvalificerade räddningar innan Linus Omark skjuter utanför på returen, trots att han nästan har öppet mål.

Närmare än så kom aldrig Luleå. Frölunda höll ut. Segern med 1-0 innebär att Frölunda är klara för semifinal efter 4-1 i matcher.

Frölundas segerhjälte Riku Hahl är ödmjuk efter matchen.

– Det var bara ett mål, en kille. Det är laget som vinner matcher och laget som förlorar matcher. Jag försökte skjuta högt, och hade tur som fick in den, säger Riku Hahl till Kanal 9.