Calle Järnkrok fick en rejäl tackling av Färjestads Marius Holtet förra året. Med axeln ur led försvann Järnkrok från resten av slutspelet och säsongen.
1 av 8
Calle Järnkrok fick en rejäl tackling av Färjestads Marius Holtet förra året. Med axeln ur led försvann Järnkrok från resten av slutspelet och säsongen. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
Brynäs Jonathan Granström var bara en av många spelare i förra årets kvartsfinaler mot Färjestad att kommentera sina motståndare. Han sa bland annat att Färjestad filmade som ett "italienskt fotbollslag".
2 av 8
Brynäs Jonathan Granström var bara en av många spelare i förra årets kvartsfinaler mot Färjestad att kommentera sina motståndare. Han sa bland annat att Färjestad filmade som ett "italienskt fotbollslag". - Foto: Lars Hedelin/SCANPIX
Detta fick i sin tur Rickard Wallin att kritisera Sundlöv för att han la sig i domarnas jobb och sa: "men det är väl bättre än att han står i spelargången och knuffas" syftandes på Sundlöv bråk med Andreas Jämtin säsongen 08/09.
3 av 8
Detta fick i sin tur Rickard Wallin att kritisera Sundlöv för att han la sig i domarnas jobb och sa: "men det är väl bättre än att han står i spelargången och knuffas" syftandes på Sundlöv bråk med Andreas Jämtin säsongen 08/09. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Brynäs sportchef Michael Sundlöv var inte heller sen att ge sig in i ordkriget. När Rickard Wallin påstod att Brynäs filmade röt Sundlöv tillbaka och sa att: "den där jävla 51:an (Wallin) ramlar som en docka längs sargen."
4 av 8
Brynäs sportchef Michael Sundlöv var inte heller sen att ge sig in i ordkriget. När Rickard Wallin påstod att Brynäs filmade röt Sundlöv tillbaka och sa att: "den där jävla 51:an (Wallin) ramlar som en docka längs sargen." - Foto: Stig Kenne / SCANPIX
Czarneckis uppmärksammade övergång var dock inget som supportrarna tyckte om förra säsongen. Här är det Färjestadanhängare som uttrycker sitt missnöje i just mötet mot Brynäs i slutspelet förra året.
5 av 8
Czarneckis uppmärksammade övergång var dock inget som supportrarna tyckte om förra säsongen. Här är det Färjestadanhängare som uttrycker sitt missnöje i just mötet mot Brynäs i slutspelet förra året. - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX
Niklas Czarnecki var tränare för Brynäs i förra årets kvartsfinaler mot Färjestad. Men bara veckor innan slutspelet blev det offentligt att han skulle träna Färjestad den kommande säsongen. Nu har han som bekant fått sparken från Färjestad och stå klubblö
6 av 8
Niklas Czarnecki var tränare för Brynäs i förra årets kvartsfinaler mot Färjestad. Men bara veckor innan slutspelet blev det offentligt att han skulle träna Färjestad den kommande säsongen. Nu har han som bekant fått sparken från Färjestad och stå klubblö - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX
Semifinalserien som startar i kväll förväntas även den innehålla många tjuvnyp och ordkrig men Sundlöv tycker inte att det är någon särskild rivalitet mellan lagen: "Det är ingen konstig relation mellan oss och Färjestad."
7 av 8
Semifinalserien som startar i kväll förväntas även den innehålla många tjuvnyp och ordkrig men Sundlöv tycker inte att det är någon särskild rivalitet mellan lagen: "Det är ingen konstig relation mellan oss och Färjestad." - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Förra året var det Färjestad som gick segrande ur striden med 4–1 i matcher. De vann sedan också SM–guld. Sundlöv tror inte att förra årets förlust ska påverka utgången i den här semifinalserien: "Hockey är en färskvara. Det bara här och nu som gäller."
8 av 8
Förra året var det Färjestad som gick segrande ur striden med 4–1 i matcher. De vann sedan också SM–guld. Sundlöv tror inte att förra årets förlust ska påverka utgången i den här semifinalserien: "Hockey är en färskvara. Det bara här och nu som gäller." - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Stridsyxan är begravd - just nu: "Kan bli pajkastning"

Brynäs sportchef Michael Sundlöv vädrar sina tankar om hatmötet mot Färjestad: "Det kan nog komma några grodor i år också."


Brynäs och Färjestads möten i år:

Den här säsongen:

16/2 Färjestad–Brynäs 4–1

7/1 Brynäs–Färjestad 4–1

26/11 Färjestad–Brynäs 2–3 str

18/11 Brynäs–Färjestad 0–1

24/9 Färjestad–Brynäs 1–4

Kvartsfinalerna förra säsongen:

16/3 Färjestad–Brynäs 4–3

14/3 Brynäs–Färjestad 1–2

12/3 Färjestad–Brynäs 3–4 sd

10/3 Brynäs–Färjestad 2–3 sd

8/3 Färjestad–Brynäs 7–3

GÄVLE. Fjolårets infekterade kvartsfinalmöte mellan Brynäs och Färjestad bjöd på flera olika kontroversiella situationer. Calle Järnkrok försvann från slutspelet efter en tuff tackling av Marius Holtet.

Jonathan Granström sa att Färjestad filmade som ett italienskt fotbollslag. Och innan slutspelet blev den dåvarande Brynästränaren Niklas Czarnecki klar för just Färjestad efter säsongen.

Men den största snackisen var kanske ändå Michael Sundlövs och Färjestads lagkapten Rickard Wallin tjafs på sidan av planen.

Något som – inför semifinalserien - är glömt enligt Brynäs sportchef.

– Det hoppade ur några saker ur munnen men det som har hänt har hänt och det är ingenting vi tänker på nu. I ett slutspel kan det bli pajkastning men mellan mig och Rickard är det glömt. Jag skickade ett sms till honom efteråt så det är ingen fara nu, säger Michael Sundlöv till Nyheter24.

Sundlöv utesluter dock inte att det kan uppstå schismer mellan lagen även i år.

– Det kommer att bli en hård fajt och det kan nog komma några grodor i år också.

När det kommer till det sportsliga tror Michael Sundlöv att det kommer bli underhållande och väldigt jämnt mellan Brynäs och Färjestad.

– Förmodligen kommer matchserien gå till sju matcher. Det lag som gör det lilla extra, med lite flyt också, kommer att vinna. Jag tror ju naturligtvis att det är vi som kommer att göra det.

Bläddra i bildspelet för mer information om förra årets kvartsfinaler och årets semifinaler.   

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!