1 av 5
Patrik Lundh (mitten) blev stor matchhjälte när han avgjorde mötet tidigt i den femte perioden (!). - Foto: SCANPIX
2 av 5
Bortamålvakten Cristopher Nihlstorp blev skadad i den tredje perioden. Men enligt rapporter ska det inte vara någon allvarlig skada målvakten har ådragit sig. - Foto: SCANPIX
Gästerna vann och leder med 1-0 i matcher.
3 av 5
Gästerna vann och leder med 1-0 i matcher. - Foto: SCANPIX
4 av 5
Det var dock hemmalaget Brynäs som började bäst. Men trots det var det ändå Färjestad som kammade hem den första segern. - Foto: SCANPIX
Segern satt väldigt hårt inne.
5 av 5
Segern satt väldigt hårt inne. - Foto: BILDBYRÅN

Straffsumparen avgjorde semin - efter 83 minuter

Färjestad leder semifinalen mot Brynäs med 1-0 i matcher.

Brynäs - 2 - 3 - Färjestad

Första perioden: 1-0 (6.34) Mattias Ekholm (Daniel Widing, Jonathan Granström) EQ, 1-1 (12.16) Stefan Meyer (Erik Thorell, Martin Sevc) EQ

Andra perioden: 1-2 (9.57) Stefan Meyer (Joakim Hillding, Marius Holtet) EQ

Tredje perioden: 2-2 (10.10) Daniel Widing (Jonas Nordquist, Mattias Ekholm) EQ

Femte perioden: 2-3 (3.23) Patrik Lundh (Christian Berglund, Rickard Wallin) EQ

Skott: 47-40 (8-8, 11-9, 13-6, 14-15, 1-2)

Ställningen i matcher: Brynäs-Färjestad 0-1

GÄVLE. Det tog 83 minuter och 23 sekunder. Men till slut kunde ett matchavgörande äntligen komma när Färjestads Patrik Lundh avgjorde det stenhårda semifinalmötet mot Brynäs.

– Jag tycker att vi åker bra skridskor och vi spelar som vi ska göra. Om det är något vi kan önska så är det att vi ska sätta våra chanser, vi har enorma chanser, säger hemmatränaren Tommy Jonsson besviket till Canal Plus.

Men det var ändå hemmalaget som öppnade matchen bäst. Mattias Ekholm satte 1-0 efter sex minuters spel och sköt sitt Brynäs mot rätt riktning.

Bortalagets Stefan Meyer kvitterade dock i samma period och satte dessutom 2-1 halvvägs in i den andra. Men trots det lyckades Färjestad hålla undan och fick se Daniel Widing kvittera i den tredje perioden - ett mål som dessutom tog mötet till sudden death.

Lundh tog revansch

Väl där hade Patrik Lundh ett gyllene läge att avgöra mötet sedan Färjestad fått straff - men han sumpade. I stället dröjde det ända in till den femte perioden innan Lundh till slut fick sin revansch och avgjorde mötet.

– Det var skönt att hänga dit den, säger matchhjälten till Canal Plus och fortsätter:

– Det är väldigt kul att spela hockey nu.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.