1 av 5
Men trots att Djurgården kom tillbaka lyckades de inte knipa segern och föll efter att Mathew Robinson avgjort i den sista perioden. - Foto: SCANPIX
Gustaf Wesslau hade det tufft borta mot TIK.
2 av 5
Gustaf Wesslau hade det tufft borta mot TIK. - Foto: SCANPIX
Timrå har vunnit sex matcher i rad.
3 av 5
Timrå har vunnit sex matcher i rad. - Foto: SCANPIX
Andreas Holmqvist och hans Djurgården föll mot Timrå.
4 av 5
Andreas Holmqvist och hans Djurgården föll mot Timrå. - Foto: SCANPIX
Timrå tappade en 2-0-ledning i den andra perioden.
5 av 5
Timrå tappade en 2-0-ledning i den andra perioden. - Foto: SCANPIX

Mardrömmen snart verklighet för Djurgården

Timrå knäckte Djurgården - i boxplay. Nu är hockeyallsvenskan nära.

TIMRÅ. Det blev ingen seger i måstematchen mot Timrå för Djurgården. I stället åkte stockholmarna på en blytung 2-3-förlust på bortais - och är bara ett stenkast från hockeyallsvenskan.

Det började knappast bra för gästerna som släppte in både 0-1 och 0-2 i mellanperioden. Djurgården kom dock tillbaka och kvitterade i samma period, efter att Christian Eklund gjort 2-2 med endast två sekunder kvar till paus.

– Vi var värda ett par mål. Vi har varit det bättre laget. Vi släppte in några skitmål, sa Djurgårdens Tim Eriksson inför den sista perioden.

Slarvigt DIF tapapde allt

Men det matchavgörande Timråmålet skulle ändå komma i den tredje perioden. Djurgårdsförsvararna slarvade rejält och tappade pucken till anfallande hemmalirare, som kontrade in 3-2-målet i boxplay.

– Det är en skön seger för oss. Att vinna mot Djurgården är stort och vi tog även ett stort steg. Nu måste vi fortsätta spela som vi har gjort tills vi blir klara, säger segermålskytten Mathew Robinson till Viasat.