Lördag 25 Sep
Stockholm

Efter bråken och tjuvknepen - nu gör Svedberg succé

Men han kan slå till själv också. Som här mot Djurgårdens Patrick Cehlin efter en match under fjolårssäsongen.
1 av 5
Men han kan slå till själv också. Som här mot Djurgårdens Patrick Cehlin efter en match under fjolårssäsongen. Foto: Bildbyrån
Här ligger han utslagen efter att ha blivit påkörd av Färjestads Sanny Lindström i kvartsfinalen.
2 av 5
Här ligger han utslagen efter att ha blivit påkörd av Färjestads Sanny Lindström i kvartsfinalen. Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Pallar han trycket i finalserien mot Skellefteå?
3 av 5
Pallar han trycket i finalserien mot Skellefteå?. Foto: Jens L' Estrade / SCANPIX /
Niklas Svedberg är van att stå i händelsernas centrum - på både gott och ont.
4 av 5
Niklas Svedberg är van att stå i händelsernas centrum - på både gott och ont. Foto: Scanpix
I slutspelet har Svedberg varit en demonmålvakt på riktigt sedan han hoppade in i stället för Johan "Honken" Holmqvist.
5 av 5
I slutspelet har Svedberg varit en demonmålvakt på riktigt sedan han hoppade in i stället för Johan "Honken" Holmqvist. Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX /

Demonen Niklas Svedberg blivit en målvaktsdemon på riktigt, men tycker att bilden av honom är orättvis: "Jag har ett hett temperament".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÄVLE. Googla på Niklas Svedberg och du hittar många udda incidenter som den hetlevrade 22-åringen hunnit vara inbladad i under sina fem säsonger på elitnivå.

Han har flera gånger anklagats för att filma – och för att ha försökt skada Modos Jens Westin medvetet under en match 2010.

– Båsdörren öppnade jag aldrig med flit. Det skulle jag aldrig göra. Det är bara skitsnack och idioti, säger Niklas Svedberg till Nyheter24.

Men Brynäsmålvakten har även varit inblandad i flera andra händelser som retat upp många motståndare och inte minst motståndarsupportrar.

Är du småjävlig på isen?

– Helt ärligt, jag vet inte vart man får det ifrån. Det är mer smågrejer i mitt spel som utmärker mig kanske, säger Svedberg och fortsätter:

– Jag kastade handsken mot Frölunda, men det gjorde jag inte för att jag vill göra sånt. Det var lite av desperation. Jag har temperament, helt klart, men det har andra målvakter också. Tycker nog att jag håller mig kall och fokuserar på mitt.

Har storspelat i slutspelet

Småjävlig, hetlevrad, vinnarskalle. Gör din egen bedömning i filmerna här intill. Klart är dock att Niklas Svedberg storspelat för Brynäs i slutspelet och visar bäst statistik av samtliga målvakter med 94,68 i räddningsprocent.

– Jag hade en bra säsong, men hade förväntat mig lite mer. Nu har jag fått bitarna att hamna på plats och lyft mig. Jag och "Honken" har spelat lika mycket under säsongen och han har också gjort det väldigt bra. Han började med att vinna två matcher åt oss i slutspelet, så vi hjälper varandra, säger han.

Se Niklas Svedberg flippa ur på domaren här (1:20 in i klippet):

Kommentera
Kopiera länk
Dela