HV 71 vann i sudden death - en sjunde match avgör

Mästarna HV71 tvingade fram en sjunde match efter seger mot Timrå i sudden death.


HV 71 slog Timrå på bortaplan med 3-3 efter förlängning.

– Vi kände att vi hade hugg och att vi hade tagit över matchen. De såg tröttare ut än oss och var ängsliga. Vi ville vinna och vågade vinna mer vilket gav utdelning, sa HV-tränaren Kent Johansson i Kanal 5.

Timrå ledde långt in i tredje perioden men HV 71 kvitterade med ett omdiskuterat mål, efter att ha satt hårt tryck på motståndarlaget. Matchen gick till sudden death där HV avgjorde efter en bisarr situation.

Det avgörande målet kom sedan Timrås Mikko Lehtonens skridsko gått sönder samtidigt som han skulle slå pucken ur zon.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Helt otroligt. Det finns inte på kartan, säger Petter Rönnqvist, expertkommentator i Kanal 5.

Den ständigt aktuelle Martin Thörnberg i HV reagerade snabbt, snodde pucken och gav sig iväg mot mål. Pucken hamnade till slut hos Daniel Grillsfors som drog in avgörandet.

– Det hände en lite konstig grej där när skenan går av på en av deras backar. (Martin) Thörnberg blir halvt fri på sidan, pucken går bakom mål och Backlund är ute och simmar på något sätt när pucken kommer till mig. Jag försöker bara få pucken på mål och så går den in, sa Grillfors efteråt.

– Jag måste säga att det har studsat emot oss tidigare spelmässigt, när vi varit bättre men inte avgjort. I första sudden här var det ett regelvidrigt mål för Timrå, nu fick vi igen i dag när skenan gick av, sa en lättad Kent Johansson efter matchen.

Därmed blir det en sjunde och avgörande kvartsfinal mellan lagen - i Jönköping.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.