Rhodin missar semifinalspelet

- 18/03/2009, 16:26 -

Det blir förmodligen inget spel i semifinalserien mot Skellefteå.

Det blir förmodligen inget spel i semifinalserien mot Skellefteå för Färjestads Thomas Rhodin. Den offensive backen har råkat ut för ett bakslag efter sin hjärnskakning mot Rögle i slutet av februari.

Rhodin fick tillbaka huvudvärken i tisdags när han skulle ta nästa steg i rehabiliteringen.

– Det är ganska vanligt att sånt inträffar om jag förstått doktorn rätt. Det är klart att han är en viktig pjäs för oss när det gäller power play, han är högerskytt och en spelare som varje lag skulle vilja ha, säger tränaren "Perra" Johnsson till TT.

Rhodin har ännu inte spelat i slutspelet. Det har inte heller Skellefteås målkung Niko Dimitrakos som till skillnad från Rhodin är närmare en comeback, men vilar på nytt i torsdagens match.

– Han kommer inte att spela i första matchen. Samtliga våra spelare som var med mot Linköping i måndags kommer till spel, säger Skellefteåtränaren Hans Särkijärvi.

Det innebär att backen David Rundblad, som blev bentacklad och fick stiga av, är klar för spel igen liksom Mikael Renberg som fick avbryta på grund av sjukdom.

HV-stjärnan Johan Davidsson erkände efter den avgörande kvartsfinalmatchen mot Timrå att han dras med skadeproblem - utan att vilja avslöja vad det är - vilket gjort att han spelat mindre än vanligt i de senaste matcherna. Han finns dock på isen mot ett Frölunda som kommer med ordinarie lag.

Skrivet av: